úterý 5. prosince 2017

Likér...

... z rakytníku patří mezi mé další home-made vánoční dárky pro mé nejbližší. Možná si někteří vzpomínáte, když jsem o jeho výrobě psala už v půlce předminulého měsíce... Bobulky se měly nechat naložené v alkoholu zhruba 10 dnů a pak smíchat s cukerným roztokem a stáhnout do lahví...

No, trochu jsem ten termín přetáhla, ale co to je měsíc a půl, když člověk pracuje s tak skvělým konzervantem jako je alkohol, že? :-)


Oproti původnímu plánu jsem nechala i v lahvích vcelku jen část bobulí a ze zbytku jsem propasírovala skrz bavlněné plátýnko šťávu a přidala k alkoholu - má tak nádhernou oranžovou barvu a i ty celé bobule jsou vidět hezky .-)

Jen jednu malou vadu má, před konzumací se musí protřepat, jinak zůstane spodní část láhve téměř čirá a horní část se sedlinkou oranžová :-)

Každopádně je to mňam, i pro mě .-)

Krásný den

A.

8 komentářů:

  1. Aničko, barvička je nádherná, teplá, i pohled na ni uzdravuje a odhání vše špatné. :-) Super dárek. Tak na zdraví! D.

    OdpovědětVymazat
  2. Dášo, děkuji :-) Ta oranžová je taková pozitivní, viď? Asi si vystačím s tím, že na ni budu jen koukat :-)))) Pa A.

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, mně rakytník sklidili kosové. můžeš mi vysvětlit, jak to, že u sousedů mají keř skoro plný a my ani bobulku? máme asi nějaký lepší.
    přeji krásný adventní čas. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko - a nebo to berou pěkně popořadě, ať v tom nemají zmatek :-)))) Krásné adventní dny i Tobě A.

      Vymazat
  4. Aničko, nádherná barva.Já už příští rok snad taky budu sklízet z těch našich čtyř keřů.Jinal vše u vás nádherné tvoření.Dala jsem se každé odpoledne do pečení cukroví, baví mě to ač nejím, sladké nemusím.Krásné adventní dny a taky si trochu odpočiňte i když u vás to asi moc nejde.Jste celá já za mlada.Marina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky za komentář. U nás už nějakou dobu peče cukroví pro celou rodinu moje mladší sestra. Je moc šikovná, takže i letos budeme mít cukroví od ní. Perníčky jsou jedinou výjimkou :-) A kdo jí to cukroví u vás, když vy ne? :-) K odpočinku - já veškeré své kutění a tvoření beru jako odpočinek :-) Krásné adventní dny A.

      Vymazat
  5. Aničko, můj manžel na rozdíl ode mne sladké miluje a pak přijedou děti s rodinama,máme pět vnoučat a tak nás tu bude dohromady 12.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já jsem něco takového čekala, že těch mlsounů bude u vás asi dost. Koho by to jinak bavilo, kdyby nebyl ten správný odbyt... :-) Tak hezké chvilky u vánočního pečení.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna