pátek 1. prosince 2017

Adventní...

... jarmark, který pořádá každoročně naše obec se základní a mateřskou školou, se blíží. I letos jsem se snažila přispět vlastními výrobky. Tentokrát to jsou dva závěsné adventní věnce a na doporučení paní učitelky ve školce novinka v podobě čtyř adventních svícnů. Lidé prý mají malé stoly a svícny tak u nich nacházejí větší uplatnění .-) Věřte, nevěřte, ale adventní svícen jsem vyráběla poprvé v životě. Ale bavilo mě to moc a možná o něčem podobném pouvažuji i pro sebe pro některé z dalších let.

A stejně jako loni se i letos neslo adventní tvoření alespoň trochu v duchu recyklace. Ať už jde o uplatnění některých dekorací z dřívějších let nebo nákup čtyř mističek v charitativním obchůdku Adry, které mi skvěle posloužily jako nádoby pro aranžmá adventních svícnů. 



Mimochodem - koupila jsem si zde i krásný "bundokabát" a v souladu s obráceným adventním kalendářem předala pytel vytříděných věcí po dětech a malého houpacího soba pro jiné dítko, kterému snad udělá radost :-)

Ale zpátky k tvoření - nejraději mám věnce z přírodnin, takže i letos tomu není jinak - základ tvoří slaměné věnce, chvojí ze smrku poskytly po dohodě sousedovy přerůstající smrčky, sušinu šikovná prodejkyně na Fleru, les pak dodal zbytek - spadané modřínové větvičky s šiškami, chvojí z borovice, větvičky jívy, jmelí, větvičky buxusu, šípkové větvičky, větvičky s plody pámelníku, červené výhony svídy bílé...




A když už jsem měla kolem sebe nepořádek, udělala jsem si rovnou dva věnečky i pro sebe - ke vstupním dveřím a na terasu, ale ty si nechám na příště, až budu mít nazdobeno i celé okolí domu .-)

Krásné téměř adventní přípravy.

A.

10 komentářů:

  1. Aničko, krásné, moc se mi to líbí. Já začnu po víkendu, uklidím balkón :-D a nazdobím si vchod do bytu. Dokonce jsem už i odstranila okrasné dýně, takže mám hezky nakročeno... Kovářova kobyla u mě sedí...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji. A k Tvým aktivitám - však o tom advent je, o přípravách na Vánoce... nevím, proč se tolik lidí může zbláznit z toho, aby mělo vánočně nazdobeno do posledního puntíku hned v první den adventu... Pak se nedivím, že na nic není čas, lidi jsou vystresovaní... místo toho, aby si ten poslední měsíc roku hezky užili. Myslím, že tady víc než kdy jindy platí, že i "cesta je cíl" :-) Takže za mě super a těším se, až i Ty pomalu poodhalíš, jak si vánočně zdobíš své bydlení. Krásný večer A.

      Vymazat
  2. Hezké odpoledne Aničko, moc hezké všechno.Já motám věnečky už od pondělí a zdobím jak dům,tak na zahradě.Myluji vánoce a tak to chci mít hezké.Manžel má na starosti světýlka kolem domu a moc se mu asi do toho nechce,tak snad ho ukecám zítra.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já si to věnečkování taky vždycky moc užívám. Je fajn, že si zdobíte i okolí domu a zahradu. Ta atmosféra je pak (obzvlášť když k tomu napadne sníh) úžasná :-) Krásný advent A.

      Vymazat
  3. Aničko, nádhera jako vždy.
    Krásné adventní dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherná výzdoba! :) Já už konečně také vytáhla... ale že mi to trvalo! :D No. Teď už může advent konečně začít... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ash, děkuji :-) Skutečně "už konečně"? Já myslím, že na to je dost času po celý advent... Pěkně na pohodu, žádné stresy .-) Krásné adventní dny A.

      Vymazat
  5. Díky za inspiraci,hlavně za obrácený adventní kalendář.Já dávám věci do sběrných kontejnerů pro Klokánek ap.Domácnost začíná dýchat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá(ý) anonymní, děkuji za komentář. Mám radost, že se Vám nápad obráceného kalendáře líbí. Já jej spojila s novým letošním heslem pro advent - minimalismus v rozumných mezích - probírám postupně všechny kouty našeho domu a třídím - co se nosí, užívá a co z jakýchkoliv důvodů nikoliv. Vše, co spadne do druhé skupiny, míří dál - má-li další uplatnění, pak známým, do charitativního obchůdku, sběrného kontejneru pro charitu nebo do odpadků, pokud přestalo sloužit, ale někdo si toho jaksi nevšiml .-) A i u nás mám pocit, že domácnost začíná lépe dýchat. Je to velmi povznášející pocit :-))) Krásné adventní dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna