čtvrtek 7. června 2018

Tuhle růži...

... jsem měla předloni přisazenu k jednomu zahradnímu oblouku. Ale byla taková nijaká a velmi záhy chytla černou skvrnitost. Prostě jí to v tom místě moc nesvědčilo.

Byla jsem rozhodnuta, že ji nahradím jinou a taky jsem to loni na jaře udělala. Ale protože slovy pana Zdeňka Svěráka velmi nerada "opouštím staré věci pro nové", neměla jsem srdce ji vyhodit.

Hodně jsem jí ostříhala a přesadila do jiné části zahrady k plotu poblíž katalpy a čekala, co se bude dít...






Letos na jaře příjemně překvapila. Pustila nové výhony plné krásných zdravých listů a začala kvést. Trochu mi to nejde na rozum, protože v daném místě rozhodně nemá mnoho sluníčka, při dobré vůli polostín. Ale navzdory tomu všemu vypadá spokojeně :-)

Druhé šance se vyplácí .-)

Mějte krásný den

A. Javorková

8 komentářů:

  1. Naprosto to chápu Aničko, také se nerada loučím (a to nejenom s květinami) a dala bych jí šanci. Jak píšu na blogu o anglických růžích, které jsem musela reklamovat v zahradnictví Arónie, tak ty plané co z nich vyrazily, určitě někam přesadím k plotu a uvidím :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Álo, tak to mě mrzí, že si musela růže reklamovat? Jak se k reklamaci postavili? Jinak k těm planým růžím - já měla ještě jednu růži na kmínku, která mi špatně přezimovala. Neměla jsem čas ji ze záhonu vykopat, tak jsem jí loni ušmikla nad zemí a nechala být. Podnož ale obrazila a z růžičky letos vyrostl krásný keř a vypadá to, že by to mohla být i růže stolistá. Bylo to letos pěkné překvapení :-) Hezký den A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní majitelka ze zahradnictví Arónie se k tomu postavila čelem a okamžitě jednala se školkařem, protože jsme prý nebyla jediná, kdo si stěžoval na zplaněné růže a i jí se to prý stalo. Takže mi vrátí peníze a prý ať si objednám na podzim, že mají již jiného dodavatele, ze zahraničí. Uvidím však jaká bude cena :o)).
      A.

      Vymazat
    2. Álo, tak to jsem moc ráda. V zahradnictví Arónie už jsem také nejednou nakupovala a zatím jsem byla vždy spokojená. Tak uvidíš, jak dopadneš. Jinak ještě na růže doporučuji růžovou školku Pelcových :-)

      Vymazat
  3. Aničko nádhera..
    Krásné dny a děkuji, že jsi zpět. Nakukuji, jen se psaním je to horší.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, moc zdravím a mávám :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  4. Aničko, růže je nádherná. Má tolik okvětních lístků a nádhernou barvičku. Voní až k nám.
    Přeji Ti příjemné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky za návštěvu i ohlas. Ta růžička mi udělala takovou radost! :-) Přeji krásné dny a.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna