úterý 3. července 2018

Kde se vzala, tu se vzala...

... slunečnice :-)


Člověk se s tím piplá, vysévá do truhlíků, pikýruje, aby vypěstoval silné sazenice odolné nájezdům slimáků, chrání vlastním tělem...


A pak jednoho dne ze semínka, které zavál vítr, bůh ví, odkud, do plechové vaničky u domu, vyroste jen tak mimochodem nádherná slunečnice bez jakéhokoliv lidského přičinění :-)


Krásný den

A.

15 komentářů:

  1. Slunečnice jsou krasavice, které patří k létu.
    Hezké prázdninové dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. V zime prikrmujeme vtaciky slnecnicou a v lete nam tiez rastu kde kade... Nadherne kvety tychto dni... Anicka, maj sa fajn... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri, to je skvělé. U nás to slunečnice nemají v tom jílu úplně jednoduché. A taky mladé rostlinky mají co dělat, aby odolaly atakům slimáků, jen když trošku víc zaprší... Tak jsem za tu jednu, která si pro sebe našla to nejlepší možné stanoviště, moc ráda. Ale předpěstovala jsem si a vysadila k plotu ještě další, tak se těším, až také vyrostou a budou zdobit zahradu :-) Krásné dny i Tobě A.

      Vymazat
  3. Nám se jedna slunečnice vyklubala na bylinkové zahrádce, nedaleko které v zimě krmíme ptáčky do krmítka a tak se chytlo semínko. Opatruji ji a jsem zvědavá zda vykvete, zatím je ještě malá. Chtěla bych mít její krásný květ :o).
    Aničko, hezký den.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, tak to je jasné, odkud vítr vane :-) Určitě Ti letos vykvete a udělá velkou radost :-) Krásný den i Tobě A.

      Vymazat
  4. U nás to je podobné, ještě nekvetou, ale je jich asi 10, všechny neplánovaně
    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavle, v dobrém závidím. To by se mi taky líbilo :-) Já těch deset budu mít asi taky, jen s trochu větším úsilím .-) Hezké léto A.

      Vymazat
  5. Aničko,
    vidíš to já pro ně musím na pole a někomu se jen tak objeví na zahradě:-o
    Prostě, kdo umí, ten umí !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, já bych řekla, že tady platí spíš jiné rčení... Třeba o tom štěstí, které chodilo dokola a jednou si sedlo na .... :-) Měj se krásně, ještě se ozvu .-) A.

      Vymazat
  6. Aničko, taky jsem si předpěstovala slunečnice ze semínek a zasadila do velkých květináčů.Každý rok je musím mít, je to kráska.Těším se až pokvetou.Jinak v zimě krmíme ptáčky slunečnicí a tak mám po zahradè také ,kde bych nečekala.Hezké odpoledne .Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, jsou jako sluníčka, že? Tak ať hezky rostou a kvetou .-) A.

      Vymazat
  7. V zime prikrmujeme vtaciky slnecnicou a v lete nam tiez rastu kde kade... Nadherne kvety tychto dni... Anicka, maj sa fajn... L.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna