pondělí 29. srpna 2016

Červená...

... je má oblíbená barva. Červená je i řepa, která nám roste v mém hyperakčním minizeleninovém záhonku. Přes dýně a cukety už v něm není k hnutí. A přiznám se, že si tak trochu žije vlastním životem. Posledně mě potěšila pěkná mrkvička s pastiňákem, teď se těším z krásné úrody červené řepy. 

První várka padla na sklenice "hranolkové" řepy s křenem ve sladkokyselém nálevu. Co udělám s další, která se na mě zatím směje ze záhonu, zatím nevím. Ale jednu dobrůtku už v hlavě mám, od Leničky z mého rodného Karvinska .-)



Doufám, že až ji v zimě otevřeme, bude mňam .-)

Krásné pondělí z rozjetého vlaku (a to doslova i přeneseně)

A.

6 komentářů:

  1. Aničko, zavařená se zelím je výborná:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, díky, neslyším to poprvé, ale sama jsem ještě nevyzkoušela, musím to napravit :-)

      Vymazat
    2. Jj, už jsem ti to myslím jednou psala, když jsi dávala příspěvek o zelí:-)

      Vymazat
    3. Vidíš to a já ji s tím zelím pořád ještě neudělala. Buď mám zelí, nebo řepu :-)))

      Vymazat
  2. Ahoj Aničko, v naší rodině jím řepu jen já, proto ji ani nepěstuji, ani nezavářím. Když mám na ni chuť, koupím jednu - dvě bulvičky, nebo zavařenou skleničku. Je mi jasné, že ta tvoje bude mnohem, mnohem lepší. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to je škoda. Ale je fajn, že si ji i přesto čas od času dopřeješ alespoň sama. Mailík pro Tebe mám rozepsaný, pošlu .-) Pa A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna