pondělí 15. srpna 2016

Čeladenka...

... je název potoka pramenícího v Moravskoslezských Beskydech a protékající podhorskou vesničkou Čeladná, vlévající se poblíž města Frýdlant nad Ostravicí do řeky Ostravice. 

A je také součástí názvu místní Mlékárny Čeladenka, která je během letní sezóny velmi oblíbeným cílem nejen našich cyklotoulek, ale i cest dalších mlsných jazyků turistů, cykloturistů či motoristů, kteří do našeho mikroregionu zavítají.

Čeladenská zmrzlina, kterou si můžete na statku v Čeladné mj. místní výrobky zakoupit, je totiž široko daleko vyhlášená. Prodávají točenou i pěkně hustou na váhu. U nás dnes zvítězila proklatě dobrá čokoládová a z ovocných Viki vyzkoušela borůvkovou .-)

A jako bonus, především pro děti, možnost alespoň trochu nakouknout i do zákulisí - kravičky i novopečená telátka .-)

Pozor, toto není placená, ani nijak majitelem mlékárny vyžádaná reklama! Jen tip na místní dobrotu i krásné prostředí našich Beskyd, ve kterém si ji můžete vychutnat .-)


Krásné dny

A.

4 komentáře:

  1. Ahoj Aničko
    Krásný výlet a zmrzlinu.....tu miluji a ještě k tomu točenou
    Hezký den Marťula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Jezdíme tam moc rádi. Nejen my, opravdu snad všichni z okolí i turisté, kteří k nám zavítají .-) Krásný večer A.

      Vymazat
  2. Aničko, farmu na Čeladné dobře znám. http://helena-b.blog.cz/1208/dobra-rada-nad-zlato. Zrovna minulý týden jsme tam s kamarádkami měla jít, ale byla jsem nemocná. Vždycky výlet spojíme s procházkou za daňky nebo opačným směrem na Opálenou. U nás je přece všude krásně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna