sobota 20. srpna 2016

Ptačí...

... krmítka a budky jsou pro mne už nějakou dobu zajímavým tématem. Ať už z pohledu člověka, který se rád obklopuje věcmi, na který je hezký pohled, tak milovníka kvetoucích zahrad, ve kterých by ptačí krmítka či dokonce ptačí budky, jsou-li k tomu podmínky, neměly chybět.

Z výroby jsem však měla strach - hlavně z práce z elektrickou přímočarou pilou - tyto věci zůstávaly u nás vždycky na mužích (jak můj otec, tak můj muž jsou snad od narození šikovní kutilové a já bych si ve srovnání s nimi se svými pokusy připadala jako neskutečně nešikovné tele, než bych se vypracovala na jejich úroveň .-)). Na druhou stranu řezat všechny díly ručně pilkou se mi také nechtělo.

A tak jsem čekala... A dnes jsem se dočkala slavnostní instalace na místo určení. Původně jsem si sice vysnila jiné umístění v záhonu plném krásných trvalek lemovaného kulisou pěkných keřů, ale to můj muž zavrhl. Když už si dal tolik práce s výrobou, chce na krmítko s ptáčky, kteří si jej snad časem zalíbí, vidět z tepla domova .-) A tak je krmítko instalováno poblíž terasy i domu a vidíme na něj dobře v přízemí z okna kuchyně i obývacího pokoje .-)


Vzhledem k tomu, že ptáčci milují spíše přírodní, tlumené barvy a výrazné odstíny je odrazují, vsadili jsme na osvědčenou zelenou klasiku, kterou jsem již hojně využívala i u jiných zahradních projektů.

O krmítkách pro ptáčky jsem napsala nový příspěvek i na mém druhém blogu na stránkách Kvetoucí zahrada. Chystáte-li se tedy také jedno takové vyrobit, možná přivítáte informace o tom, jak na něj, kde je nejvhodnější je umístit, čím ptáčky krmit, kdy začít...

A pokud nějaké už máte, budu ráda, když napíšete v komentářích své zkušenosti s nimi.

Krásný sobotní den

A.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna