sobota 24. listopadu 2018

Důkaz lásky...

Jedna chce nové auto, další větší prsa, jiné stačí jen pěkný šperk... a mně zase jelen :-)


Věc se má tak. Upekla jsem za poslední dva týdny už čtyři jablečné štrúdly (nutno dodat, že se považuju zcela oprávněně za pekařku čistě sváteční!). 

Dnes jsem ještě trochu "přitvrdila" a k pečené kachničce s červeným dušeným zelím uvařila po dvouleté odmlce domácí bramborový knedlík (ten poslední totiž skončil jako bramboračka, neb jsem těsto ve spěchu zadělávala z horkých brambor...).


To vše proto, abych (po dobrém) přesvědčila svého muže k jedné menší kutilské akcičce v naší předsíni, kterou jsem si vymyslela při svém posledním malování.

Zatím vše marné. Nedostali jsme se dál než k fázi "to nebude tak lehké, jak si to představuješ...".

ALE mám jelena! Toho jsem si vysnila už těsně před létem. Po návštěvě známé u Hlučína, se kterou jsme řešily jejich zahrádku. Ona totiž inspirace, když má člověk oči otevřené, na vás číhá úplně všude :-) Ona ho měla a já ho chtěla .-)


Tehdy mě můj muž s roztomilostí sobě vlastní poslal do háje. Že na takové blbosti nemá čas. Ale dnes... dnes jsme si spolu a Jirkou a psem (Viki zůstala kvůli horečce v posteli) vyrazili na krátký výlet do blízkého lesa a přinesli s sebou vše, co jsme na výrobu jelínka potřebovali .-)

Moje původní (a jak se později ukázalo značně naivní) představa byla sbít to všechno pěkně dohromady během deseti minut a pak se celý den, týden, měsíc, rok radovat z toho, jak se to krásně povedlo. 

Narazila jsem. Můj muž z toho udělal DOSLOVA vědecký projekt :-) 

Jaképak hřebíky, jaképak vruty! Pěkně "vykružovátkem" na vrtačce (přesný název po mně vážně nechtějte) udělat otvory, do kterých se budoucí nožky jelínka z jedné strany a krk z té druhé zaklepou. Zkrátka čistá práce, že?

Na výrobě jelínka jsme tak strávili minimálně hodinu, ale spíš ještě déle. Poleno, které jsem si šetřila dlouho na střed jeho těla, totiž bylo pořádně tvrdé. Bodejť, vždyť to taky bylo sousedovo poleno do krbu, které mu spadlo k nám do záhonu přes plot. 

Poctivě jsem ho před těmi dvěma lety chtěla vrátit, ale protože jsem v té době (to trvá) trpěla okouzlením "polenovými anděly" a sousedovi bylo jasné, že bych stejně o nějaké přišla škemrat, směla jsem si ho nechat (my vlastní dřevo nemáme, jako jediný dům v širokém okolí totiž nemáme kvůli pasivnímu domu ani komín :-))

Při výrobě mého lesního miláčka se nám tak podařilo zrušit už u druhého otvoru speciální "vykružovátka" (asi na měkké dřevo), které však muž operativně nahradil jinými (nějaké násadky z frézky či co). Ty byly odolnější a pomohly nám dokončit práci.


Během adventu a Vánoc jej chci zapojit do výzdoby poblíž domu. Na jaře se ale bude stěhovat do "lesního" koutku v naší zahradě, pro který jsem si jej původně i vysnila.

Děkuju za všechny ty "blbosti", které pro mě děláš, muži můj :-)

Krásný den všem kutilům i nekutilům

A.

PS: stejně jsme dvě nohy ještě "potuplovali" i vrutíky, jak jsem původně navrhovala .-)
PPS: tu předsíň ještě nevzdávám! :-)
PPPS: možná bude ještě jeden :-)

18 komentářů:

  1. Aničko, tak jsem se zasmála
    Co popisuješ se u nás odehrává taky.Předloni jsem si koupila paní Sněhulákovou ,ty ji máš
    taky, bylo mi jí líto že u dveří stojí sama a tak jsem podle p interestu vyrobila chlapečka.Musela jsem taky ukecávat manžela, aby mi vyrobil tělíčko a taky přes jídlo.Pak jsem objevila krásné srnečky a taky vyrobil a zdobí zahradu celoročně.Jo ženská musí být mazaná a vědět jak na toho svého.Tak ať se daří.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to bude asi hodně podobné u řady dalších rodin :-) Díky za ohlas a krásné dny přeji A.

      Vymazat
  2. Tak ten je prima. Taky by se mi líbil.
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkujem. Muž byl po dokončení sám překvapený, jak málo stačí, abych se radovala :-) A.

      Vymazat
  3. Aničko, je to frajer. ....no a vy vlastně taky, když se vám taky hezky povedl :-) Měj se prima , Ivana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, díky za zastavení i komentář :-) Jsem šťastná, že ho (je) mám :-)) Krásné dny A.

      Vymazat
  4. Ani, takový důkaz lásky bych si nechala také líbit..třeba???:o))...No, spíš si myslím, že se budu muset smířit jen se srnkami, které k nám v zimě chodí:)..je to také krásná dekorace..Měj se moc krásně. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, a co by ne? .-) Přidej jeden štrúdl a pečínku navíc a třeba to klapne i u Tebe :-))) Měj se krásně A.

      Vymazat
  5. Padám smíchem z jelena. Je bezvadný. Manžel by mi řekl, že nikdy! Udělej si ho samy.....Neber pilu,… vrtačku,.... flexku, …. do sklepa, do garáže a do hospodářské budovy... do žádné dílny nechoď! Ublížíš si! A bylo by vymalováno. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, někdy člověk musí být hodně vytrvalý... A já se nerada vzdávám :-)) Díky za ohlas a krásné dny přeji A.

      Vymazat
  6. Ahoj Aničko, tak jsem se po ránu dobře pobavila. :-D Já mám pocit, že chlapi si naschvál práci "ztěžují", aby jim déle vydržela a nemuseli tak plnit naše další "nepotřebná" přání... ;-)Takže to vidím následovně: jelena jsi chtěla před létem, máš ho nyní (no, přiznejme si, trochu (trochu víc ;-)) jsi ho k tomu donutila), na další přání dojde tak na jaře (nebo musíš vytáhnout ječtě jiné zbraně, když kachnička nezabrala ;-)). Ale jelínka musím pochválit, je kouzelný, ten by mi také v mém záhonu nevadil ( na rozdíl od živých zvířátek ;-)). Přeji pohodové dny bez bacilků, ať je Viki brzy líp! D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, tak to je moc fajn, bude příjemnější rozjezd do nového pracovního týdne :-) Vidíme to docela podobně... ale stejně ve skrytu duše doufám, že ho přemluvím dřív .-) Pro jelínka jsem si ještě vymyslela adventně zimní výbavičku... tak už jen probrat zásoby nebo sehnat červenou vlnu .-) Za Viki moc díky - nevím, jestli je to štěstí nebo smůla, ale zatím ji trápí "jen" horečky a žádné další průvodní jevy nepozorujeme (kašel, rýma, bolest v krku...), tak uvidíme, co to je... Krásný den A.

      Vymazat
    2. Tak na jelínka v červeném se těším. ;-) Viki se třeba z toho nic nevyklube. U nás měly děti také horečku, odpočinuly si a nic dalšího se nepřidalo. Kéž je to váš případ. :-)

      Vymazat
    3. Dášo, já taky, vlnu už mám vytaženou... ale nevím, jestli jí bude dost... no když tak dokoupím nebo udělám nějaký hodně volný vzorek :-))) A k Viki - už je jako rybička, mám radost, že z toho nic dalšího kromě těch horeček nevzešlo. Dneska jsme doma dotáhly zameškané věci podle instrukcí paní učitelky a zítra fičí zase do školy .-) A místo ní teď bude doma Jirka - dva dny po sobě v noci zvracel a měl průjem, tak jsem si jej dneska nechala taky doma. Ten pro změnu bez teplot. To, aby to bylo zajímavější :-) Ale během dnešního dne už byl v pohodě, tak ještě zítra nechám pro jistotu doma a pokud už se nic neobjeví, tak budeme zase všichni v plné formě, uff. Pro tentokrát jsme to snad zvládli :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  7. Aničko, tak manžel je jednička. Jelínek se povedl a je boží. U nás nezabírá ani jídlo, ani jiné ženské zbraně. Musím na věc pěkně od lesa a hodně velkou oklikou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, mám z něj radost jako malá holka, to se ví :-) Jinak k těm oklikám - to bych asi nezvládla. V tomhle jsme s mužem ze stejného těsta - nejraději jdeme rovnou k věci, my ty okliky (i hodně dlouhé) většinou prokoukneme a je to pak ještě horší. Takhle na rovinu to u nás funguje prostě nejlíp :-) Hezké dny A.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Miško, já se na něj taky pořád chodím koukat :-))) Děkuji za ohlas i milou návštěvu. Taky přijdu :-) Hezký zbytek večera A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna