pátek 27. října 2017

Javorový...

... list (nebo také list přísavníku trojcípého) stočený do ruličky patří v řadě domácností k jedné z tradičních podzimních dekorací, které po vyschnutí přetrvají i dlouho poté.

Kromě domácích úkolů, které Viki dostala od paní učitelky na tři dny před podzimními prázdninami kvůli své absenci ve škole, (také u vás neustále řešíte ve školách a školkách s dětmi vši?) jsme se tak věnovaly i nenáročnému, ale milému tvoření a výsledek, myslím, stojí za to :-)


Javory shazují listy mezi prvními, našlapujte tak opatrně a přinesete si domů bezkonkurenčně nejlepší materiál pro podzimní tvoření. Ať už na výše zmiňovanou dekoraci či další tvoření, např. tisky na papír i plátno, reliéfy do samotvrdnoucí hmoty či keramické hlíny ad.

Krásný pátek

A.

6 komentářů:

  1. Aničko a to drží takhle smotané samo? Nerozvinou se listy? Nikdy jsem to nezkoušela, ani si nevybavuji, že by v blízkosti nějaký javor vůbec byl :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, nedrží to samo, ve spodní části "poupěte" je to omotané několikrát do kola nití :-) U nás máme naštěstí kolem javorů spoustu, můžeme tvořit do roztrhání těl :-))) Krásný, i když uplakaný pátek A.

      Vymazat
  2. Pěkné, i když uplakané, dopoledne. :-)Také dělávám tyto kytičky, tvořili jsme i s dětmi ve družině a vždy se povedou. U nás letos byly listy rychle hnědé. Mám ráda, když jsou barevné, kytičky jsou hezčí. ;-)A díky za tip na tu samotvrdnoucí hmotu. Zkusím rychle něco vymyslet, abych nemusela na materiál čekat celý další rok... ;-)Fajnový den a ještě lepší víkend. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky za komentář. Ono to s těmi javory vždycky sletí raz dva, člověk musí být ve střehu, viď? :-) S tou samotvrdnoucí hmoutou, kromě vyřezávaných tvarů můžete zkusit i menší mističky s otiskem javorového listu ve tvaru listu (viděla jsem to u jednoho videa na keramickou hlínu, ale myslím, že to dobře půjde i u samotvrdnoucí hmoty) - vykrojený tvar s otištěným listem vložíš do nějaké menší mističky vyložené potravinářskou folií a necháš zaschnout. Pak se dá upravit natřením barvou a nebo nechat přírodní .-) Umývat samozřejmě nepůjdou, ale jako pěkná dekorace určitě poslouží dobře .-) Měj se krásně. A.

      Vymazat
    2. Přesně to jsem měla na mysli. Mooc děkuji. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna