středa 18. října 2017

Ruce v hlíně...

... ale jinak než v zahradě, jsem si užila po téměř pětadvaceti letech absence opět včera večer. V kruhu dalších tvořivých žen na keramickém kurzu, který jsem objevila teprve minulý týden v pátek (třináctého) a splnila tak svůj hlavní úkol dne :-))

A co vám budu povídat/psát, byla jsem (skoro) v sedmém nebi - příjemné a tvůrčí prostředí, příjemná hudba, milé spoluúčastnice i lektorka, co se s ničím (kromě hlíny) moc nemazlí, ale v dobrém slova smyslu .-)

Kurz má 10 lekcí, na každou si pro nás naše lektorka připravila jiné tvoření. Pro začátek malý tužkovník či obal na květináč tvořený technikou "valounků" (tedy nevím, že by se tak technika, kterou jsme pracovaly, oficiálně jmenovala, je to mé soukromé označení, tak mě když tak opravte .-))


Tužkovníky doma máme, zpravidla na ně využívám staré hrnky z kuchyně, můj objekt tedy bude sloužit jako obal na květináč. Hodně malinký... tak jsem přemýšlela, co by se pak do něj hodilo a mám to - vysadím si do něj nějaký pěkný sukulent .-)

Kromě tužkovníku/obalu na květináč jsme si vyrobily z keramické hlíny ještě tiskátko (oboustranné) s motivem listu, které po vypálení v peci užijeme na pozdější podzimní tvoření. Těším se moc :-) Příště bude zvonkohra - viděla jsem ukázku a nemohu se dočkat příštího týdne :-) A těším se také, že už bude vypálen i květináček a tiskátko...

Mějte krásný úterek.

A.

14 komentářů:

  1. Jak tvé nadšení Aničko chápu, chodila jsem dva roky do keramické dílny a tak mi bylo líto, že už se následně neotevřela. Moc mne to bavilo. My jsme myslím říkali - šulánky :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, věřím, že je to návyková záležitost :-) A za "šulánky" díky :-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Aničko,
    ty jsi prostě nezmar ! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, to je super! Musí to být příjemný relax:-) Užij si to. L.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý večer Aničko, kdybych nebyla alergik, tak by mě keramika moc bavila.Obdivuji děvčata keramičky jak jsou šikovné a co všechno z hlíny tvoří.Třeba nás taky překvapíte.Tak ať se vám daří.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, uvidíme, snad překvapím i sebe :-) Děkuji za přání a krásný den A.

      Vymazat
  5. Aničko, tento kurz Ti závidím. ;-)Také by mě tato činnost bavila, ale zatím jsem neměla příležitost. Oba Tvé výtvory vypadají pěkně,při pohledu na lísteček jsem si myslela, že je to Tvoje značka. ;-) Vůbec se nedivím, že se těšíš. Měj se fajn! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, vidíš to, to mne ani nenapadlo, že to mohla být moje značka... Zapadalo by to dokonale :-) Krásné dny i Tobě A.

      Vymazat
  6. Tiše zâvidím....užijte si kurz...Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, děkuji. Třeba se něco podobného najde i u vás .-) Krásný den A.

      Vymazat
  7. Anička tiež chcem kurz :-(. Pekne tvorenie prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zito, věřím, že bys jej dokázala využít do poslední minutky :-) Děkuji za přáníčko a krásný den přeji A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna