pondělí 16. října 2017

Říjnová Ostravice...

... je prý hodně osvěžující, říkaly naše děti. Přemluvily nás včera při zpáteční cestě z prosluněné cyklotoulky na naše malé letiště v Malenovicích. Rádi tam jezdíme pozorovat letadélka a další všemožné "nadnášející" prostředky :-)


Tentokrát jich sice mnoho nebylo, ale jeden úlovek přeci jen mám... i když z dálky vypadal jako malá beruška, která roztáhla křídla .-)


Krásné dny

A.

4 komentáře:

  1. Naše kolo sice zahálelo, což mne mrzí, ale zase máme skoro již celou zahradu zazimovanou a zbyl i čas na kávu a knížku na sluníčku :o).
    Snad nám bude ještě dopřáno Podzimem si užít několik takových dnů.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já to "zazimování" zahrady až tolik neřeším. Veškeré trvalky stříhám až na jaře. Jednak později na podzim, až si s nimi trochu pohraje mrazík, vypadají v zahradě moc krásně, navíc je s nimi zahrada opticky "plnější" a má to i jeden čistě praktický efekt - nejsou-li napadeny nějakou houbovou nemocí, která by si vynutila jejich ostříhání, nechávám je jako přirozenou ochranu spodní části před vymrznutím, obzvláště u zim s minimem sněhové pokrývky a holomrazy to rostlinky ocení. Pokud jde o dřeviny, pak ty se, až na pár výjimek (které řežeme v době vegetačního klidu), stříhají až na jaře. Řez po půlce září znamená riziko namrzání nevyzrálých výhonů v zimě, které po řezu dřevina nasadí a také u časně kvetoucích keřů absenci květů v nadcházejícím jaru. Ale možná si pod tím zazimováním představuješ úplně něco jiného a já tu zbytečně maluju čerta na zeď :-) Krásné dny přeji A.

      Vymazat
  2. Ani, zrovna včera jsme z Malenovic odjížděli. Byli jsme tam na svatbě naší nejmladší dcery, která se tam přivdala :-)
    A bylo nádherně, jak svatba, tak i Malenovice a to počasí, no prostě dokonalé.
    El.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. El, tak to vám vyšlo na tu svatbu nejmladší nádherné počasí. Co víc si přát? :-) Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna