čtvrtek 8. října 2015

Podzimní háčkování...

... podzimně-zimní sukně. Pro sebe. Pro radost. Když jsem poprvé letmo projela návod na její výrobu, říkala jsem si, že si nejspíš se spirálovým vzorkem užiju a byla vděčna za to, že se začíná sukně háčkovat odshora (předpokládala jsem, že mne tam nemá co překvapit).


Ale bylo to přesně naopak :-) S vrškem jsem se pěkně potrápila, než se mi podařilo uháčkovat jej tak, aby odpovídal mírám uvedeným v návodu. Vystřídala jsem tři háčky, než jsem našla tu správnou velikost.

Háčkování samotného vzoru je však pomyslnou procházkou růžovým sadem (asi za odměnu, že jsem se tak natrápila před tím a taky na první pohled se někdy zdají věci složitější než ve skutečnosti jsou :-)) Jen háčkování krátkými sloupky přibývá o poznání pomaleji než háčkování dlouhými, ale kdo si počká... a člověk taky nemůže mít všechno najednou, viďte? :-)

Tak snad brzy v celé její kráse...

Mějte se krásně

A.

14 komentářů:

  1. Sukýnka se rýsuje do krásy :-), taky to někdy netrefím hned na poprvé i u pletení :-). Tak ať se daří, těším se až bude hotová. Pěkný den, Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky za povzbuzení. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :-) Hezký den A.

      Vymazat
  2. Aničko, ta bude krásná. už se moc těším na finální fotku.
    pěkný den Majka

    OdpovědětVymazat
  3. No panečku ta bude úžasná Aničko. Už se těším až si ji oblékneš a nafotíš.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joj, Álo, taky se těším, až ji na sebe natáhnu :-))

      Vymazat
  4. Aničko,máte můj obdiv,byla jsem "za mlada"také velmi činnorodá .V současné době háčkuji pro předčasňátka,přešla jsem od čepiček,rukaviček a botiček k dečkám 70x70cm.Proto mě velmi zajímá,jak háčkujete čtverce po líci a rubu.Můžete mi zaslat adresu,kde je návod???Budu Vám velmi vděčná.Spokojenost azdraví přeje babiEva(70)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky! :-) Je od Vás moc hezké, že háčkujete pro předčasně narozená miminka. Pokud jde o to háčkování čtverců z rubu a líce - není to úplně tak, jak píšete. Už jsem psala do komentářů přímo u příspěvku k dece zde: http://agnieszcinykratochvile.blogspot.cz/2015/10/sedo-seda-deka.html, tak mrkněte. Návod najdete zde: http://www.lionbrand.com/patterns/90545AD.html?r=1, ale je v angličtině, tak nevím, zda Vám bude co k čemu. Možná spíš opravdu popis v komentáři, jak píšu výše. Mějte se krásně A.

      Vymazat
  5. Aničko, obdivuji tě co všechno stíháš.Sukýnka bude určitě parádní.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky za zastavení i milý komentář :-) Však já se zase pochlubím, pokud bude sukně k světu :-))

      Vymazat
  6. Dobré odpoledne, jako vždy jsem drze nakoukla a zase nakoukla a zase...až jsem se dostala k ručníkům s háčkovanou bordurou...prosinec 2014...chci se zeptat, tu první řadu děláš jehlou dokola obšíváním...a pak háčkuješ...nebo rovnou děláš dírky do látky háčkem ??? Bordura je moc pěkná, nemáš někde odkaz na udělání ??? když tak prosím odkaz poslat na mail mhorynova@gmail.com...Hezký den i podzim, sledovací virtuální babičko-kamarádka Milada Milky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, Milado, nevím, co si má přesně představit pod "drzým" nakouknutím... Každopádně pokud jde o borduru u ručníku - nejdříve vše vyšiju kroužkovacím stehem, ten mi vytvoří základ pro naháčkování bordury a pak háčkuji, tj. nedělám dírky do látky háčkem. Předlohu na borduru posílám na mail. Hezký zbytek dne a zase někdy nakoukni :-) A.

      Vymazat
  7. Aničko,děkuji za rychlou odpověď.Po řádném přečtení jsem návodu snad porozuměla.A pokud se nebude dařit,tak na anglický návod mám vnučku:-))) děkuji,úspěšný den babiEva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. A když tak vnučka to jistí :-) Hezký den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna