čtvrtek 2. října 2014

Plechovou vaničku nevyhazuj.... tu beru!...

... Tak něco v tomto duchu jsem řekla před časem své kamarádce, které jsem navrhovala část zahrady. Když jsme jednou procházely kolem záhonů a živě diskutovaly, co kam přijde a jak krásně to pak poroste, všimla jsem si pod stromem hromádky kovošrotu připraveného k odvozu do sběrny. A na na té hromádce parádní vaničky. 

Tu vaničku jsem nedostala (kamarádce se nápad na její recyklaci líbil tak, že jí hodlá využít sama). Ale dostala jsem od ní vaničku další :-) Rozhodla se totiž, že bude mít vaničky dvě a tak si pro další dvě (jednu pro sebe a jednu pro mne) zajela do jedné nedaleké sběrny železa.

A jak se dá taková plechová vanička, kbelík, lavor a vůbec všechny "plecháčky" na zahradě využít, vidíte v inspiračních kolážích níže :-)


Zdroj obrázků: pinterest.com, exterier.hyperbydleni.cz

Já jsem zatím tu svou vaničku nijak nevylepšovala a rovnou jsem do ní naaranžovala podzimní květinovou výzdobu. Ale na jaře... možná dostane nový kabátek... možná francouzský nápis krásným písmem... Chryzantémy vlevo a drátovec uprostřed jsou koupené, chryzantému úplně vpravo, která teprve nakvétá, se mi podařilo už druhý rok přezimovat venku. A když už jsem podzimně dekorovala, dostaly vanička i oba věnce společnost v podobě okrasných dýní.


Mějte se krásně

Anička

8 komentářů:

  1. Krásné ráno Aničko,
    nádherná inspirace. Pokud vše dopadne tak ja bych si příla,tak si myslím, že budu mít podobných plecháčů k dispozici dost a nějaká rada jak je využít se hodí. Podzimní aranžmá je krásné. Miluji barvy podzimu. Tak ať si to co nejdéle užijete, než začneme se zimní výzdobou. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tak ať u vás nadělají plecháčky jen samou parádu :-)

      Vymazat
  2. Ty se mas, to je opravdu krasna vec a bylo by skoda aby to skoncilo ve sberu kdyz muze takle krasne jeste slouzit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to vůbec legrační, jak si někteří dělají velkou hlavu s tím, co s nepoužitým, starším vybavením a jiní naopak s tím, kde je sehnat, aby mu mohli vdechnout nový život :-)

      Vymazat
  3. Nádherný nápad a skvělé provedení, asi si taky nějakou seženu:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Tak schválně - kolik už jich máš, Ajko, u sebe na zahradě? :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna