čtvrtek 16. října 2014

Kytičky z žaludů...

... jako další možnost podzimní dekorace. Loni jsem je viděla poprvé na velmi inspirativním webu www.bhg.com. A letos jsem si je konečně zkusila vyrobit.


Na jednu kytičku potřebujeme středně silný drátek, zhruba 40 cm dlouhý, 1 žalud a 5 žaludových "čepiček". Žaludy provrtáme skrz tenkým vrtáčkem. Provrtaným otvorem provlékneme drátek (tak, aby z dírek z obou stran čouhaly stejně dlouhé kusy drátku) a oba konce pravidelně zamotáme šroubovitě do sebe - vznikne stonek. Zhruba v úrovni vyvrtaných otvorů přilepíme tavnou pistolí k žaludu čepičky žaludů (vnitřní částí nahoru).

Hezké dny

Anička 

PS: fazolkové tulipánky ve vázičce znáte již z loňských Velikonoc a klacíky - tak ty čekají ještě na jednu chystanou podzimní květinovou dekoraci... :-)

3 komentáře:

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna