neděle 29. listopadu 2015

Adventní věnec na jídelní stůl...

... je letos opět sladěný s tím u vchodových dveří. Jemný, decentní, ale díky zvoleným materiálům přeci jen o trochu víc slavnostnější než ten u dveří. 



Kromě malých vlašských ořechů, které jsem lepila na slaměný kulatý základ, jsem použila do středu přírodní lýko v kombinaci s jutovou vatou, kupovaná minijablíčka "s námrazou" a také krásnou křehkou dekoraci zvanou jako preparované listy. 

Slavnostní ráz podtrhují zlaté bodce. S těmi jsem původně počítala na věnec, který jsem chtěla darovat škole na náš místní jarmark (sama zlatou moc nemusím), nakonec se ale hodily na ten náš :-) Zlatá si s bílou velmi dobře rozumí. Myslím, že se stříbrnými by to prostě nebylo ono. 

Ořechy jsem ještě na závěr lehce (téměř nasucho) potupovala houbičkou namočenou do bílé akrylové barvy. Působí to přirozeněji než natírání štětcem. A celý věnec jsem pak dozdobila šňůrou z drobných korálků. Dá se koupit na metry a libovolně stříhat, aniž by se vám korálky rozutíkaly do všech stran.

A ještě k středu věnce - bodce na svíčky i dekorace uvnitř věnce jsou zapíchnuty do aranžérské hmoty zvané florex (má šedivou barvu, pro živé vazby se používá zelená). Dá se libovolně řezat a upravovat podle Vašich potřeb. Já si kvádr přiřízla tak, aby se mi vešel dovnitř kruhu. A dále v místech zaoblení doplnila kousky florexu tak, aby vyplňoval celou vnitřní plochu. Pak jsem ještě florex seřízla na nižší výšku, aby svíce nevystupovaly příliš vysoko nad úroveň věnce.

Krásný den a především první adventní neděli vám všem z celého srdce přeji.

A.

16 komentářů:

  1. Je božííí...Krásný advent..Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, díky. Při té zamilovanosti do červené se sama nestačím divit, že jsem u adventních věnců poslední dva roky právě tuto barvu zcela vypustila :-) Krásný adventní čas A.

      Vymazat
  2. Aničko, ten se ti moc povedl, je to parádní řešení, když nemůžeme mít doma jehličí, že? A krásně ti ladí s tím venkovním, krásný advent přeji,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, u nás to letos nebylo dáno tím, že by nemohlo být doma jehličí, ale spíš tím, že se mi sešlo tolik drobných vlašských ořechů :-) Ale je to vítaná změna, i když jehličí mám o Vánocích ráda, pořádek nepořádek :-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  3. Ten se ti moc povedl, krásný advent!
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky za návštěvu i komentář. Krásný adventní čas i Tobě A.

      Vymazat
  4. Aničko, moc hezký. Pěknou adventní neděli! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko, přeji Ti kouzelný adventní čas.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko, je luxusní..přeji krásný adventní čas..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, díky za luxusní komentář :-) Krásný advent i Tobě A.

      Vymazat
  7. Pěkný čas adventní, Aničko:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, díky a i Tobě krásné přípravy na Vánoce. A.

      Vymazat
  8. Aničko, ty vyrábaš také nádherné veci!!! D. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, mockrát děkuji za poklonu. Vážím si jí. Krásný večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna