pondělí 30. listopadu 2015

Ani zahrada koncem listopadu...

... vůbec nemusí vypadat smutně a nezajímavě. Myslím si, že právě toto období je zkouškou, jak dobře se při zakládání zahrady promyslela skladba zvolených rostlin i doprovodných zahradních prvků.

Po záplavě adventních dekorací tedy alespoň pár obrázků dokumentující snahu o celoročně zajímavou zahradu v podmínkách naší mladé zahrady. Těsně před svazováním okrasných travin a zazimováním růží.














Stále je co zlepšovat, ale já jsem rok od roku spokojenější :-) A co vy a vaše zahrady, kochali jste se i v tomto měsíci? .-)

Krásný poslední listopadový den

A.

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. :-) Ranní mrazíky a sluníčko dělá v zahradě hotová kouzla :-) Hezký den A.

      Vymazat
  2. No jasně, že jsme se kochali, Andulko! :D U sousedů rozkvetly kočičky, nám primule a petrklíče, dneska, když jsem myla okna, tak jsem zjistila, že před okny mi kvetou sedmikrásky, stromy napučené...no chudák čemeřice, která je zvyklá být královnou zimy má letos veselou společnost. Dokonce i v mém skleníku to vypadá jak v dubnu, saláty, kam oko dohlédne, že se tam ty macešky přepikýrované na jaro do truhlíků, snad i stydí. :D Dokonce i pár posledních růží, které jsem ještě nestihla ostříhat, kvete. Prosinče vítej! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to jsi mě tedy pobavila. Já se tu rozplývám nad podzimní krásou na zahradách a ty na mě s rozkvetlýma kočičkama, primulema a petrklíči a kdo ví, čím ještě :-) Tak ať to všechny ty rozkvétající stromy, keře a květiny zvládnou bez větší úhony! Hezký den A.

      Vymazat
  3. Aničko, já se nejvíce na zahradě kochám právě přes zimu, je to období klidu a představ o tom, co všechno musím nebo bych chtěla v příští sezoně udělat, to je mnohem příjemnější, než tahat kropáče s vodou nebo plít plevel, který roste rychleji než všechno ostatní, některé činnosti krát dva (ještě v práci), takže pro mě má zima opravdu nepřekonatelné kouzlo,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, tak tomu rozumím :-) I když já když plánuji, co budu dělat v další sezóně, dávám přednost období, kdy je všechno vzrostlé, mám tak lepší představu :-) Krásný den a hromadu odpočinku po náročné sezóně A.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Děkuji, já pomalu více než léto... Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna