sobota 7. listopadu 2015

Lupiči a Čárytužka...

... je název knihy určené dětským čtenářům, kterou jsme právě podruhé dočetli a náš tip na pěkné dětské čtení. A spolu s ní otevírám i další rubriku na tomto blogu. Za tyto rubriky u jiných blogerek-maminek jsem moc ráda. Člověk sám nestačí všechno sledovat a je tak vděčný za tipy na další zajímavou knížky, které měly úspěch v jiných rodinách. Snad tedy také trochu přispěji svou malou troškou do mlýna.


Tuto knihu bohužel seženete pouze v antikvariátech, případně v knihovnách. Autorem je Jurij Družkov a české vydání z roku 1964 doprovází krásné ilustrace Zdeňka Smetany.

Brzy se ponoříte do světa kouzelných příběhů dvou pohádkových kamarádů - kouzelného malíře Čárytužky a železného človíčka Kutílka. Příběh s krásným koncem je zasazen do "dnešní" doby a získá si podle mne i srdce nejednoho dospěláka. Nikdy jsme u večerního čtení neskončili u jedné kapitoly :-) Je to milá knížka, která rozvine vaši fantazii na plné obrátky. U nás měla úspěch jak u pětileté Viktorky, tak u dvouletého Jirky.

Vyšlo i pokračování s názvem "Čárytužka a Bambula Krambambula". To jsme však ještě nečetli, zkouším sehnat.

A co vy? Sáhnete při čtení dětem raději po nových knihách nebo alespoň občas rádi zabrousíte i do zažloutlých stránek knih svého dětství?

Krásnou sobotu

A. 

2 komentáře:

  1. Já tedy děti nemám, ale kupovala jsem pro děti kamarádky knížku Muřinoh a Krchomilka od Milana Valenty. Je moc pěkně ilustrovaná a měla úspěch. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky za tip. Tuhle knížku neznám... Tak třeba Ježíšek zajistí :-))) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna