středa 25. listopadu 2015

Adventní věnec ke vstupním dveřím...

... jsem se letos rozhodla vyrobit v přírodním, jednoduchém, něžném stylu. Jen hromada vlašských ořechů, slaměný věncový základ a háčkovaná sněhová vločka. Ta, kterou jsem si odložila bokem od svého letošního adventního háčkování :-)


O zapracování háčkované vločky do věnce už nějakou tu dobu přemýšlím. Nápad obalit věnec do vlašáků přišel tak trochu náhodou. Letos se vlašských ořechů urodilo evidentně dost. Avšak i díky velkému suchu některé dorostly jen do malé velikosti. Ořechy jsme dostali od mých rodičů, od manželova kolegy i od maminky mé kamarádky. 

Velké se louskají jedna radost, s těmi malými ale nemám trpělivost. Když jsem takhle louskala asi třetí nebo čtvrtý v pořadí a pět minut pak separovala atomy ořechů od prasklých skořápek, řekla jsem dost.

Přišel nápad na celoořechový věnec. A já teď vůbec nelituji. A manžel dostal úkol vyškemrat po svém kolegovi aspoň jeden další pytlíček oříškových liliputanů :-)). Už totiž vím, co s nimi :-)

Možná je to i tip pro vás, kdo bojujete s nadúrodou malinkých plodů.

Krásný advent

A.

12 komentářů:

  1. Aničko, ten je krásný. Jednoduchý a vločka to celé rozzářila. :-) Všichni říkají, co mají ořechů, jablek a my nic. A to ještě to málo nám posbírali naši milí spoluobčané se zlatými řetězy na krku ( v době, kdy každý maká a oni "odpočívají"). No co, ať mají veselé Vánoce. ;-)
    Aničko, pěkný den. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky. Přesně tak jsem to zamýšlela :-)) A k těm oříškům - třeba to u Vás bude naopak napřesrok :-))) Měj se krásně A.

      Vymazat
  2. Aničko, vynikající nápad. Taky bojuji s malými ořechy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, jsem ráda, že se nápad, co s nimi, hodí i někomu dalšímu :-) Hezký večer A.

      Vymazat
  3. Tak tohle je pecka! To si taky udělám, ...pokud mi nebude líto ořechů...:D Je to pravda, po tom letošním suchu jsou ořechy opravdu pidi, ale díky matičce přírodě i za ně. Ps. Andulko, čím jsi to lepila? Tavnou pistolí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, nám se těch ořechů letos sešlo opravdu mnoho, i těch drobných. Žádnou lítost jsem tak při jejich kreativním využití nepociťovala :-) A k Tvému dotazu - ano, lepila jsem tavnou pistolí. Hezký večer A.

      Vymazat
  4. Anička na orechovom venci som rozmýšľala od minulého roka. Máme veľké orechy, ale keď môže byť veniec zo šišiek, tak aj s veľkých orechov. Videla som vence z polovičiek škrupín, ale nie sú ani zďaleka také pekné ako celé orechy. S tou hačkovanou vločkou to je úplne TOP, jedinečné,má to taký ľudový ráz. Venček vyzerá dosť pracne a vďaka vločke tak čisto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že by to mohlo jít i s těmi velkými ořechy. Jen u nich budeš potřebovat opravdu velký základ, na malém by se Ti s velkými ořechy špatně vyplňovaly mezery. Mockrát díky za ohlas. Moc se mi líbí a taky na mne ve výsledku působí "lidově", jak píšeš, ale současně jemně, nepřeplácaně, prostě čistě :-)

      Hezký večer A.

      Vymazat
  5. Aničko,
    teda to by mě fakt nenapadlo, asi ani protože letos u nás těch ořechů tolik nebylo a budu ráda, když mi to dá na cukroví.
    S tou hvězdičkou jsi ho povýšila ještě o level výše!
    Myslím, žě nikdo široko daleko nebude mít takový !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, tak že by se jich tolik urodilo jen u nás na SV republiky?... .-) Těší mě moc, že se Ti můj ořešák s vločkou líbí. Ale s tím, že nikdo široko takový mít nebude si nejsem tak úplně jista... zítra máme v obci tvořivý večer, tak jej chci využít k výrobě ještě jednoho takového věnce, který chci věnovat škole na jarmark... tak uvidíme, zda to stihnu :-) Měj se krásně A.

      Vymazat
  6. Anička, krásny je. Spravím si aj ja. Vločku, žiaľ nemám, takže bez nej. Si šikulka veľká, krásne veci vyrábaš.... Ahoj. D. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, tak to je mi ctí, že Ti bude můj věneček inspirací :-) A mockrát díky za poklonu. Vážím si toho. Hezký večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna