sobota 30. března 2019

Když potřebuju vyčistit v tomhle období hlavu...

... jdu rýt nebo kopkat 👩‍🌾

Funguje to skvěle a mám k tomu navíc hezky tvarované paže 💪 Dnes to ale bylo i s pomocníkem. Protože silné chlapské paže jsou prostě k nezaplacení :-)

Můj "rohlíkový" záhon potřetí - stržené drny jsme trochu očistili a odvezli, oddrnovanou plochu muž zryl a já pak rozmělnila najemno kopačkou a uhrabala. Máme připraveno.

Tak že by příští nebo přespříští víkend přišly na řadu už i ty rostlinky? .-)

Kandidáti jsou už vybraní... .-)



Přestávka vyplněná kocháním se prvními jarními květy :-) Bílé květy patří třešni dřípené (Prunus incisa 'Kojou-no-mai'). Původně jsem chtěla fotit jen je, ale pak se mi do záběru připletla Sandy a krásná včelka :-) Kdybych se o to snažila, seděla bych tam hodinu :-))



A jako odměna za dobře odvedenou práci vyčištění záhonu u červeného plůtku. Dřívější bylinkoviště už jsem přesunula až na několik výjimek (libeček, meduňka, máta) do rozšířeného záhonu u terasy. Dnes jsem celou uvolněnou plochu ještě zryla a nakypřila kopačkou. Je připravena na doplnění o jostu, červenoplodé angrešty a zimolezy kamčatské. Všechno tohle bobulovité ovoce máme moc rádi, zobáme ve velkém :-)



Byl to krásný den a stačila jsem u toho posunout i zahradní projekty, které už nestíhám dělat během pracovního týdne. A vůbec to nebolelo .-)

Mějte hezký zbytek soboty a parádní neděli.

A.

4 komentáře:

  1. Dobré ráno, tu radost k práci dělá to jaro....hezký den všem....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milky, určitě v tom jaro hraje velkou roli. U mě ale nejen to, zahrada je můj velký dobíječ, i když si tam občas pořádně zamakám :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  2. Ahoj Aničko, vy jedete a koukám, to asi proto, že máte opět tak skvělý "zahradní" dohled! ;-) Budeš to mít moc pěkné. :-)
    Pa, D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, jednoznačně, bez dozoru ani ránu :-)) Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna