pondělí 4. února 2019

Těsně po dvanácté...

... ale je! :-)

Tohle měl být můj lednový projekt... věnec do ložnice jsem ale zrealizovala až během minulého víkendu. Za to se však zapojily i obě děti a to se taky počítá .-) Viki mi pomáhala s přípravou materiálu na výrobu růžiček. Jirka pak při výrobě věnce. Radost z hotového výrobku je tak trojnásobná :-)

Na slaměný základ jsem nejprve navázala nastříhaný dochan psárkovitý (okrasná tráva) a pak na něj nalepila tavnou pistolí růžičky vyrobené z látky.



Když jsem na přelomu loňského a letošního roku rekapitulovala uplynulých 365 dnů, slíbila jsem si mimo jiné, že si každý měsíc dopřeji alespoň jeden tvořivý projekt, i kdyby padaly trakaře. Ne proto, aby za každou cenu "něco" bylo. 

Ale proto, že tvoření je jednou z mých neodlučitelných součástí. Je to vášeň, při které zapomínám na čas, ale taky smutky, nedorozumění, rozladění... při které rozjímám a je mi dobře na duši. Zpomaluje mě a zklidňuje. Dobíjím při ní energii. Ale taky zpracovávám tu, které se tu a tam nahromadí více. 

Často jsem si tuhle svou radost odpírala kvůli věcem, které jsem považovala za důležitější. Třeba práce. Někdy říkám, že jsem magnet na práci a něco na tom asi je :-) Nadarmo se neříká: "Kam soustředíš svou pozornost, tam to roste". Stále se tak učím a snažím svou práci lépe vyvažovat s ostatním, čemu/komu se v životě věnuji.



Seznam nápadů na letošní projekty se postupně plní. Je toho tolik, čím bych to své vnitřní kreativní dítě chtěla potěšit... Tak mi držte palce, únor je tady a já přemítám, do čeho se pustit tentokrát :-)

Myslíte někdy i na sebe? Čím si pak nejraději děláte radost?

Hezký večer

A.

8 komentářů:

  1. Teda ten je krásný Aničko. A pak ta spolupráce s dětmi, to je bonus navíc!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, děkuji :-) Ani nevíš, jak mě to těší, že už si je můžu přibrat ke "svým" projektům stále víc a víc :-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Dokonale se tam hodí! Už tolikrát jsem se chtěla Aničko zeptat,jaké hřebíky používáte do zdi,protože zatlouct cokoliv do omítek současných novostaveb je hrdinský čin! Myslím, že jste to jednou už tady taky zmiňovala,ale nemůžu tmě příspěvek najit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc Vás zdravím... a taky před sebou tlačím ještě jednu odpověď, kterou Vám dlužím k zahrádce .-) Ale zpátky k těm hřebíkům - je to přesně tak, jak píšete, tohle je u tenkostěnných omítek zkouška trpělivosti. My jsme s mužem objevili u nás v železářství takovou sadu háčků (viz např. zde: http://artel-neptun.ru/hacky-na-obrazy-do-panelu/), které mimo ty háčky obsahují i 5 hřebíčků, se kterými se to nám to daří i na našich stěnách. Háčky ze sady používám taky - na obrázky, dají se natlouct dvěma způsoby a daří se mi na ně pak pověsit větší obrázky tak, že ani nejdou vidět. Hezké dny A.

      Vymazat
  3. Aničko, moc krásný. :-) Musím se naučit více zužitkovávat dary přírody... Díky za inspiraci. A spolupráce s dětmi = to nej, nej,nej (společný čas; rozvoj jemné motoriky, trpělivosti, ochoty...) Já svoje zájmy stále někam odsouvám, mám se od Tebe co učit. ;-)
    Aničko, prosím, jak děláš tyto růžičky, podle nějakého návodu? Moc děkuju. ♥
    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji za ohlas :-) Jinak k zužitkování darů přírody - to já taky. Loni jsem si koupila úžasnou aranžérskou knihu, kterou vřele doporučuji jako obrovský zdroj inspirace pro tvoření s přírodninami - Natur floristika - Aranžování z přírodních materiálů. Napsal ji muž - Klaus Wagener - je nádherná. Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna