pondělí 23. listopadu 2015

První letošní vločky...

... z mého háčku doletí až na náš adventní jarmark ve škole. Doufám, že si brzo najdou své majitele a příliš se tam neohřejí, aby neroztály :-)


Až při jejich vytahování a škrobení mi konečně došlo, proč jsem se loni zapřísahala, že tyto už dělat určitě nebudu :-) Spotřebovala jsem na ně všechny injekční jehly (snad nejlepší způsob, jak je natáhnout, zaručeně nerezaví, koupíte za pár korun v baleních po 100 kusech ve zdravotnických potřebách) i tři krabičky špendlíků s hlavičkami... 

Na druhou stranu, když pak vypadají skoro jako opravdové... člověk vydrží ledacos :-)

Chcete-li rovněž podstoupit zkoušku trpělivosti (háčkování je rychlovka, spíše to škrobení stojí za to :-), návod na vločku najdete zde.

Hezký mrazivý den

A.

9 komentářů:

  1. Aničko, ty mi dáváš. Jsou jak sesbírané z trávníku kam právě dopadly, moc krásné. Ale kvůli tomu škrobení - nevím, nevím. Taká háčkuji vločky, ale bez škrobení, mám je jen jako přízdobu k malým dárečkům. Já fakt nechápu jak to vše zvládáš. Ty snad spíš jen pár hodin :o))).
    Měj se krásně před 1.adventem.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, děkuji. Pokud jde o škrobení vloček - když jsem začínala, taky jsem to nedělala. Ale naškrobené a pěkně vypnuté vločky prostě vypadají minimálně o 100 % lépe než ty, kterým tuto mimořádnou péči nedopřejeme. A tak natahuji a škrobím :-) Ke zvládání - tvořím každou volnou chvilku - chodím pozdě spát a maximálně využívám Jiříčkova poledního spánku (když mám štěstí, spí i tři hodiny :-)) a taky našeho tatínka, který mi to teď před jarmarkem ještě stále trpí :-)) Měj se krásně A.

      Vymazat
  2. Aničko, moc se ti povedly. :-) Také háčkuji vločky, ale to napínání mě vůbec nebaví. Jo a ty jehly jsou opravdu super. Pěkný den. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, to bude asi všude stejné. Ale co naplat, já to prostě beru tak, že buď vločky se vším všudy nebo raději nic :-) Měj se krásně A.

      Vymazat
    2. Aničko, souhlasím, bez škrobení to není ono... ;-)

      Vymazat
  3. Aničko, jsou nádherné! Hezký večer! Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Raduš, děkuji :-) Po roce jsem opět vytáhla i návod na krásnou vločku, který mám od Tebe. A ani ta není vůbec k zahození. Moc jsem si ji oblíbila. Měj se krásně A.

      Vymazat
  4. Aničko, taky jsem je už v minulosti dělala, moc se mi líbí, přijdou mi jako opravdové...
    Děkuji za ten typ s jehlama!
    Měj se hezky , Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, za málo, předávám dál jen to, co jsem načerpala dříve u zkušenějších a mně samotné se rovněž osvědčilo :-) Krásný večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna