středa 11. listopadu 2015

Červená řepa...

... jako součást masových kuliček je jedním z dalších, ne zcela obvyklých kuchyňských úprav této zeleniny. Tip na toto jídlo jsem dostala od Maji jako reakci na jeden můj sladký příspěvek na čokoládové brownies s červenou řepou. A protože železo je třeba kout, dokud je žhavé, vyzkoušela jsem prakticky okamžitě :-)


Oproti receptu jsem použila méně tučnou kombinaci mletého vepřového s hovězím. Sádlo u nás doma nevedeme, lehce jsem tedy masové kuličky pokapala slunečnicovým olejem. Myslím si však, že to ani nebylo nutné. Maso (obzvlášť použijete-li pouze mleté vepřové) pustí dost tuku samo. 


Ke kuličkám jsme podávali trochu vařených brambor a hlavně vařenou zeleninu. Dušenou či vařenou zeleninu, jen lehce osolenou, jsme si doma (vč. našich dvou malých dětí) hodně oblíbili. Někdy jí nahrazujeme celou přílohu (výborná je kromě mrkvičky i dušená brokolice). 

Dušená zelenina je s přicházejícími chladnými dny vítaným doplňkem jídelníčku. Našemu trávícímu ústrojí v tomto období prospívá lépe než čerstvá zelenina, kterou bychom si naopak měli dopřávat ve velkém více na jaře a v létě.

Majko, ještě jednou díky za tip na chutné jídlo i zajímavé webové stránky o vaření. 

Pohodové dny

A.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna