čtvrtek 6. srpna 2015

Patchworková polštářková recyklace...

... i tak by se dala tahle akce nazvat. O povlacích na polštářky šitých s babičkou ještě do mé první domácnosti jsem se zmiňovala už u kulatého tyrkysového prostírání. Byla jsem hrozně zvědavá, jak realizace mého nápadu dopadne a tak jsem se do díla pustila dřív, než jsem původně počítala :-)

Vznikl tento polštářek s hřejivou oranžovo-červenou patchworkovou aplikací, která na bílém podkladu krásně vynikne. Až mne omrzí tyrkysové akcenty, vpustím dál zase trochu červené (třeba až přijde podzim a bude třeba se trochu zahřát :-)). Kombinace tmavě oranžové a červené ve mně totiž vyvolává pocit tepla, pozitivní nálady a útulnosti. Aby jí však nebylo moc, vyvažuje ji doplňková bílá, která umí prostor hezky prozářit. Do mého barevného konceptu oranžová-šedá-bílá-černá, myslím, zapadne bezvadně :-)


Komu se tato kombinace, se kterou se velmi často můžeme potkat u bydlení v orientálním stylu, líbí stejně jako mně, nabízím ještě malou koláž několika dalších realizací pro inspiraci. Víc než kdy jindy je zde třeba dávat pozor na míru. Ve velkém množství, bez vyvážení světlými neutrálními či jemnými studenými tóny, může tato barevná kombinace působit až tíživě.


A protože ještě nějaký ten materiál zůstal, pochlubím se brzy prostíráním do sady... což mi vnuklo jeden nápad na první letošní vánoční dáreček... :-)

Hezké dny

A.

4 komentáře:

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna