pátek 18. prosince 2015

Vánoční polštářky...

... jsem si letos vyrobila nové. Aby dokonale ladily k mé nové háčkované dece, ale také svátečnímu prostírání (mému historicky prvnímu), na něž jsem před dvěma lety použila stejný látkový panel jako u polštářků, loni vyrobenému běhounu na štědrovečerně prostřený stůl a taky koberečku pod vánoční stromeček, který jsem dokončila loni těsně po Vánocích :-)


Motivy z látkového panelu jsem doplnila o červenobílý kostičkovaný kanafas a šedou bavlněnou látku s drobnými kytičkami. Kombinace šedočervenobílé mi prostě učarovala. Pokud se vám líbí stejně jako mně, mrkněte i na další inspirativní obrázky tady

Zapínání je opět ve spodní hraně polštářku na zip. Ačkoliv vypadají oba dva polštářky na první pohled stejně. Jeden z nich (ten se sněhulákem) má přední stranu vyrobenu sandwichově (vrchní patchworková vrstva, střed z termolínu a spodní vrstva) a je po obvodu několikrát prošit, aby byl plastičtější. 

Docela jsem se při něm ale vytrestala (přitom ve výsledku vypadají oba polštářky téměř stejně). Následně jsem tak doobjednala pro mé případné další pokusy k šicímu stroji tzv. kráčející patku, která by měla napomoci k tomu, aby všechny tři vrstvy držely i při šití pěkně pohromadě a nerozjížděly se. Patka nalezne využití i u mých nových šicích plánů do příštího roku. Chtěla bych prozkoumat zatím pole mnou neorané... a zkusit šít z úpletu. Takže navíc také dvojjehla, se kterou dostává šití nejen z pružných materiálů úplně nových rozměrů :-) No a pak ještě speciální overlocková patka s bočním ořezem, když už nemám ten všemi švadlenkami opěvovaný overlockový stroj :-)

A za vykonanou práci jsem včera od Viki dostala tento narozeninový dort (s lodičkovým bonusem - asi mě chce vyslat na nějakou mezinárodní cestu přes oceán...) :-) 



Což mi připomíná, že nejen já, ale i můj tvořivý blog oslavil své další narozeniny... A já mám v hlavě brouka, jak to spolu oslavíme... :-)

Mějte se příjemně.

A.

6 komentářů:

  1. Oooo, tak v prvé řadě všechno nejlepší!!! :-) Dortík, ze kterého se nepřibírá ani deko, je skvělý :-) A polštářky jsou nádherné! I ten kobereček a ostatní vánoční doplňky:) Uvidíme všechno (co se skrývá pod odkazy) společně "v akci" ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuji za přání i komentář k příspěvku. Pohromadě bych vše ráda vyfotila... jen nevím, zda se mi podaří zdárně skloubit všechny podmínky pro šťastnou realizaci fotodokumentace najednou (spící děti, dostatek světla, uklizený obývák...) :-)

      Vymazat
  2. Aničko, přeji všechno nejlepší k narozeninám!!! Ať se ti pořád tak krásně tvoří a máš stále spoustu nápadů k realizaci a pro nás k inspiraci:-) Užij si obě oslavy, narozeninovou i blogovou :-)L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuji za krásné přání. Blogová oslava teprve bude :-) Asi to nechám stejně jako loni po Vánocích. Krásný den A.

      Vymazat
  3. Aničko, všechno nej.,hlavně hodně zdraví a spoutu dalších skvělých nápadů... :-) Nejhezčí dárek máš od Vikinky...Polštářky do sady jsou krásné. Na fotce mi připadá plastičtější ten s kolouškem. ;-)Kráčející patku mám, je super. Na tu overlokovou jsem zvědavá, jestli funguje... Pěkný adventní víkend. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky za přání, snad mne dobré zdraví i nápady nebudou ještě nějakou chvíli opouštět :-) A k polštářkům - díky za ohlas... a vidíš to, ten s kolouškem jsem měla hotový natotata a Tobě přijde plastičtější než ten, který mi trval o dost déle a tolik mě potrápil... :-) Kráčející patka i ta overlocková s přířezem (klasickou overlockovou už mám) dorazily... tak se těším, až je vyzkouším. Doufám, že mne nezklamou. Rozhodně pak podám zprávy z místa dění. Krásné poslední tři dny do příchodu Ježíška A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna