středa 26. prosince 2018

Za pět minut dvanáct...

... ale v termínu :-)

Letošní handmade vánoční dáreček pro Viki jsem měla hotový dva dny před Štědrým dnem.

Každý rok se nastavím do modu "nebudu to hrotit, přijde inspirace, stihnu ji zrealizovat - bude to fajn, nepřijde, svět se nezboří...". A snad každý rok (možná díky tomu) připravuji své handmade dárečky opravdu na poslední chvíli. Stres ale nevnímám, spíš obrovskou radost, když se to nakonec zase povede :-)

Letos to byla úpletová trička (stihla jsem nakonec i Jiříčkovo .-)). Chtěla jsem z úpletu šít ve velkém už před letními prázdninami, ale kvůli práci na zahradních projektech a soustředění pozornosti na jiné tvořivé aktivity jsem se k tomu nedostala.



Materiál jsem však díky tomu nemusela narychlo shánět. Stačilo jen vytisknout, slepit a upravit si na míru střihy, nastříhat látku a pustit se do šití. Jak já se na to těšila!

Krásné dny

A.

PS: Viki tričko moc sluší, ale odmítá si jej vzít na sebe, že není dost volné a musí pořád zatahovat břicho, aby nebylo přes tričko vidět... doposud jí to bylo jedno... časy se mění...

5 komentářů:

  1. Aničko, tričko je moooc povedené, máš hezky vypracovaný průkrčník. Takové by se líbilo i mně. ;-) No jo, Viki bude více hledět na to, jak v čem vypadá a co tomu řeknou spolužáci a hlavně spolužačky... ;-) Ale stejně bude pyšná na šikovnou mamku a že má v šatníku originální kousky, které nikdo nemá.
    Aničko, krásný den! D. :-)
    P.S. Kde stahuješ střihy, máš nějaké osvědčené stránky? Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji moc za milý komentářek. Viki jsem šila tričko podle návodu od "šikulky" pro ženy (Viki už spousta dětských střihů moc nesedí) - je fakt skvělá, má na svém webu i spoustu užitečných videí a návodů zdarma, tento návod jsem si kupovala. A šila jsem s ní z úpletu i Viktorčiny dvoje šaty. V plánu jsou ještě jedny propracované pro mě atd. Její webová adresa: https://www.prosikulky.cz/. Pak mohu ještě doporučit Caramillu: https://www.caramilla.cz/ - taky moc hezky vysvětluje a má spoustu střihů. S ní bych ráda dětem ušila softshellové kalhoty.

      Jinak k Viki - dneska si tričko vytáhla na vyšetření do nemocnice a kontrolu k doktorce a dobrý! :-)))

      Krásný den

      A.

      Vymazat
  2. Aničko, a jak je na tom Viki, již dobrý?
    D. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky za optání. Viki prodělala zánět ledvin a streptokokovou angínu. Už má dobraná antibiotika, teď byla ještě dva dny doma, ale v pondělí už jde do školy. Dva týdny nesmí mít žádnou velkou fyzickou námahu a musíme ji hlídat, aby venku neprochladla. Prý se to hodně rádo vrací zpátky. Kritický je prý první rok po prodělaném zánětu. Do odvolání teď nesmí ani na bazén, odpolední lyžák po škole v únoru je ještě s otazníkem... Musíme ji pořád hlídat a kdyby se zas projevily horečky nebo ji bolelo v zádech nebo na bocích, musíme hned přinést moč na rozbor, zda není problém... Věřím, že to bude fajn, ale vylekalo nás to. Ona si totiž opravdu vůbec na žádné bolesti nestěžovala, trápily ji jen ty 1 - 2 denní horečky třikrát po sobě s odstupem 1 - 2 týdnů... Jsem ráda, že jsme s ní po tom třetím případě zašli k doktorce a rychle se začalo s léčbou i za to, že to proběhlo tak hladce. Pa A.

      Vymazat
    2. Tak to je mazec, zánět ledvin. Ťuk, ťuk, ať je vše v pořádku!
      Pa. D.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna