sobota 22. prosince 2018

Háčkované vánoční baňky...

... jsem pro paní učitelky ze školky vyráběla na poslední chvíli. Poslední jsem doháčkovala asi čtyřicet minut před předáním a to bylo ještě třeba škrobit a sušit! Při sušení pomohl fén na vlasy, díky kterému jsem sušení zvládla asi za 10 - 15 minut :-)

Nakonec jsem stihla tři baňky pro paní učitelky (třetí na fotce není, protože se zrovna sušila) a háčkovaný zvoneček pro paní učitelku ve škole (ten už jsem měla v době focení zabalený, ale vyšel nádherně). Do školky jsem chtěla baněk pět - ještě pro dvě další osůbky, ale to už jsem bohužel nedala... (ta vločka - ta byla jako zichr, pokud by mi nestihla uschnout ta třetí baňka :-)))



Přelom minulého a tohoto týdne a vlastně celý tento týden byl pro mě totiž jak fyzicky, tak psychicky náročnější a je to i hlavní důvod mého blogového "výpadku".

S Viki jsme v posledních 4 týdnech řešili s odstupem 1 - 2 týdnů třikrát náhlé 1 až 2 denní vysoké horečky (i přes 40 stupňů), které ale nedoprovázely žádné bolesti nebo příznaky nachlazení. Jak rychle přišly, tak rychle odezněly. Viki jsem si vždycky nechala i přesto, že jí bylo dobře, 2 dny doma, abych měla jistotu, že bude v pořádku. Když se to ale stalo už potřetí (na přelomu minulého a tohoto týdne), už nám to přišlo podezřelé a v pondělí jsem s Viki vyrazila k doktorce.

Při vyšetření se nic neukázalo, ale paní doktorka nechala udělat odběry krve, rozbor moči i stěry z krku s tím, že má Viki zůstat doma v klidu, než budeme vědět víc. Ani ne hodinu po příjezdu domů nám volala, že máme hned přijet zpět, protože má Viki velmi vysoké hodnoty CRP (hodnota 200, normální je prý 8) a že je to na hospitalizaci v nemocnici. Navíc ji našli v krvi streptokoka. Většina výsledků ještě ale nebyla hotová. 

Následoval tak rentgen plic, aby se vyloučil zápal plic (dopadl naštěstí dobře). Paní doktorka Viki předepsala hodně silná antibiotika proti streptokokovi a mohli jsme zůstat doma s tím, že za 2 dny se přijdeme ukázat a znovu se udělají odběry a testy z moči. Mezi tím jsme se dozvěděli další výsledky - Viki měla zvýšené množství bílých krvinek v moči - což bývá předzvěstí zánětu močových cest nebo ledvin, stěry z krku pak potvrdily streptokokovou angínu.

Zdá se mi to k neuvěření, protože Viki (kromě těch několika dnů s horečkami) ani zdaleka nepůsobí jako nemocné dítě a ani teď ji nic nebolí (tohle je u ní skvělé, není to poprvé, co se při vážném onemocnění neprojevuje "standardně"). 

Ale testy hovoří jasně a mě až mrazí v zádech z toho, co se uvnitř našeho těla může odehrávat, aniž bychom měli sebemenší tušení... Podle všeho by měla přijít další várka horeček, ale zdá se, že antibiotika dobře zabírají (výborné je, že mají dobrou účinnost nejen na streptokoka, ale i záněty močových cest). Testy ze středeční kontroly už dopadly mnohem lépe.

28.12. nás ještě čeká ultrazvuk ledvin, tak snad nám nepřinese špatné zprávy.

Kromě Viki jsem skončila na antibioticích i já. Po svém posledním běhu minulý pátek mě večer začalo bolet v krku na pravé straně. Říkala jsem si, že jsem se asi při závěrečném sprintu do kopce trochu nadechla studeného vzduchu a že to "vyčajíčkuju" a budu zase během pár dnů v pohodě. Týden jsem se ale trápila, zkoušela i sprej JOX do krku, ale bylo to stále horší a já trpěla při každém polknutí, bolest mi vystřelovala až k uchu. V pátek jsem tak naklusala k doktorovi. Výsledky stěrů budu znát až po Vánocích (na náhody už přestávám věřit, tak pro jistotu, že mě streptokok minul). I mně antibiotika velmi brzy zabrala a já můžu zase začít pomalu normálně fungovat :-)

Není to tak dávno, co jsem tady psala, že za nejslabší článek naší rodinné imunity považuji Jiříčka... Tak tímto se mu velmi omlouvám. Oba naši "chlapi" se celou dobu drží a svědomitě pečují o nás ženy :-))) Jirka se dokonce naučil plést z vlasů copy, tak mi roste vrchní kadeřník .-)

A ještě jedno hezké pozitivum na závěr - mezi těmi horečkami, zimnicemi a bolestmi krku jsem stačila se svými nejbližšími oslavit minulou sobotu krásné čtyřicáté narozeniny (v pondělí už jsem na své narozeniny místo oslav běhala po doktorech). Díky mému milovanému muži, který se hodně staral o organizaci, jsme oslavy nejen mých kulatin, ale i kulatin mé mamky a tchýně a taky narozenin mé neteře oslavili na našem oblíbeném místě i s bazénem a bowlingem.

Škoda jen, že jsme si s Viki s ostatními ten bazén nemohly užít a Viki byla na oslavě jen chvíli, protože jí v té době trápily zmiňované horečky. Tou oslavou se mi splnil sen - sejít se celá má i manželova rodina a pobýt spolu pár hezkých hodin. Co víc si člověk týden před Vánocemi může vlastně přát? Snad jen to zdraví a já věřím, že i tady jsme na dobré cestě :-)

Mějte krásné poslední adventní dny prožité ve zdraví doma se svými blízkými.

A.

6 komentářů:

  1. Aničko ,jak to tady čtu,nikdy nezůstane u jednoho viď 😉Hlavně, že už se přišlo u Viki na pricinu,léčba funguje! A Aničko, k tvým krásným kulatým narozeninám Ti přeji hlavnewto zdraví!Já sama se už pár týdnů plácám ve zdravotních problémech,ale vyšetření mě čeká až po Novém roce😞Jinak tvoření,vločky znám,mám je také na stromečku roky od jedné maminky kamarádky ,která už bohužel nežije 😞Pro paní učitelky jsem si nechala uhačkovat letos zvonečky.Ale tvoje baňky mě dostaly,jsou nádherné! Vůbec nechapu jak jsi je tvořila? Krásné Vánoce Vám všem doma a hlavně v klidu a ve zdraví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, podle všeho snad ano. Věřím v to, tak snad nám to další testy a vyšetření potvrdí. Děkuji za přáníčko k narozeninám. Příští středu doberu antibiotika, ale už se cítím skoro fit :-) Tak pak jen ten návrat k pohybu venku dobře načasovat .-) I Tobě přeji brzké uzdravení. Pokud jde o baňky - uháčkovala jsem je a pak dovnitř vložila nafukovací balónek a nafoukla jej dle potřeby. Pak už jen naškrobit, nechat uschnout a bylo hotovo .-) Krásnou adventní neděli i Vánoce A.

      Vymazat
  2. Moje milá Aničko, k tvým krásným narozeninám ti přeji vše nej nej nej, krásnou šťastnou rodinu(tu máš) a zdraví(snad taky bude). Trápil vás moribundus(nás též) a já si myslela, že činčáš dům a cukroví a nezastavíš se. Snad bude líp. I já musela ulehnout s horečkou a u dětí je to an střídačku.
    Krásné setkání, co více si přát, přesně jak píšeš.
    Kouličky jsou nádherné a ta vločka je křehkost sama. Máš schéma, prosím?
    Teď už jen samé dobré zprávy a krásnou čtvrtou adventní neděli nám všem.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, moc děkuji za přáníčko. Pokud jde o vánoční přípravy - já už vlastně měla všechno hotovo - úklid dělám pravidelně každý týden, takže jsem jen při posledních úklidech přibrala i pár míst navíc, kde sedal měsíce nerušeně prach :-) Umýt okna, nalepit vystřihovánky a nazdobit vevnitř jsem stihla ještě před tím, než mě dostihl ten Tvůj moribundus :-) A cukroví už pár let peče pro celou rodinu má nejmladší sestra - je moc šikovná a už ví, co a jak, pro nás si nechávám jen vánoční medové perníčky... ale ty letos už dělat nebudeme (a nebo až někdy po Vánocích :-)) Sestra se s tím cukrovím trochu víc rozjela :-))) Pokud jde o tu vločku - návod najdeš u Radky tady: http://radunka1062.blogspot.com/2014/11/hackovane-vlocky.html.

      Krásnou poslední adventní neděli i Tobě a Tvé rodince.

      A.

      Vymazat
  3. Ahoj Aničko, jdu k Tobě pro recept na kvašení a tady takové zprávy! Přeji opravdu brzké uzdravení! ♥ K Tvým krásným narozeninám Ti přeji hlavně zdraví, to největší bohatství doma již máš. :-)
    Dárečky určitě udělaly radost. Nestíhačku s vyráběním plně chápu, já takto došívala "mým" dětem malé peněženky. ;-)
    Aničko, přeji pohodové dny bez teplot a ošklivých bacilů.
    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji za přáníčko :-) Tu nestíhačku jsem zas tak moc neprožívala - prostě to mám už pár let nastaveno tak, že tomu dávám volný průběh a nestresuju se. Myslím, že jsou důležitější věci než hromada dárků pod vánočním stromečkem. Moc mě zahřeje u srdce, když se mi všechny hand-made dárečky podaří včas vyrobit a ještě víc, když vidím, že udělaly radost. Ale mnohem větší blaho mi přináší pocit, že je mezi námi láska, jsme všichni pohromadě a je nám spolu dobře :-) To je nejvíc. S těmi peněženkami pro děti si mě dojala :-) Krásnou adventní neděli a vůbec celé Vánoce A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna