sobota 6. října 2018

Miluju...

... a budu dělat hodně často :-)

Po první várce kvašené zeleninky z nového keramického kvašáčku se jen zaprášilo.

Jirka si k ní ještě stále hledá cestu, ale zbytku rodiny šmakuje :-)


Rozjela jsem to s 1,5 kg zeleninové směsi (zelí + mrkev), ale u příští várky už nesmím tolik troškařit, do kvašáčku by se jí mělo vejít určitě ještě o kilo víc. Od našich jsem dostala tip na kvašenou čalamádu... vzpomínám si, že kdysi dělala výbornou babička z mamčiny strany. 

Zkusím to podle tohoto receptu. Tak hurá na to! .-)

Krásnou sobotu

A.

3 komentáře:

  1. Aničko, prosím tě, odkud ho máš? Něco takového malého bych doma snesla:-D A za jak dlouho je zelenina hotová? Já kvašenou zeleninu můžu ke všemu, vždy a pořád!:-D Mamka dokonce dělá zapékané těstoviny s kysaným zelím a masem a to je moje nej jídlo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, kupovala jsem na Fleru - u této paní: https://www.fler.cz/zbozi-prodane/kvasak-4861735. Zelenina bývá hotová za 4 - 7 dnů, hodně záleží na množství i druhu, když se dává zelí, tak počítej spíše 5 - 7 dnů. Já dneska naložila další várku - něco na způsob čalamády, mám to plné až povrch :-) Moc už se těším, až bude hotová, je to velká mňamka. Pa A.

      Vymazat
    2. Děkuji, Aničko, kouknu se. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna