... a budu dělat hodně často :-)
Po první várce kvašené zeleninky z nového keramického kvašáčku se jen zaprášilo.
Rozjela jsem to s 1,5 kg zeleninové směsi (zelí + mrkev), ale u příští várky už nesmím tolik troškařit, do kvašáčku by se jí mělo vejít určitě ještě o kilo víc. Od našich jsem dostala tip na kvašenou čalamádu... vzpomínám si, že kdysi dělala výbornou babička z mamčiny strany.
Zkusím to podle tohoto receptu. Tak hurá na to! .-)
Krásnou sobotu
A.
Aničko, prosím tě, odkud ho máš? Něco takového malého bych doma snesla:-D A za jak dlouho je zelenina hotová? Já kvašenou zeleninu můžu ke všemu, vždy a pořád!:-D Mamka dokonce dělá zapékané těstoviny s kysaným zelím a masem a to je moje nej jídlo!
OdpovědětVymazatLucko, kupovala jsem na Fleru - u této paní: https://www.fler.cz/zbozi-prodane/kvasak-4861735. Zelenina bývá hotová za 4 - 7 dnů, hodně záleží na množství i druhu, když se dává zelí, tak počítej spíše 5 - 7 dnů. Já dneska naložila další várku - něco na způsob čalamády, mám to plné až povrch :-) Moc už se těším, až bude hotová, je to velká mňamka. Pa A.
VymazatDěkuji, Aničko, kouknu se. :-)
Vymazat