sobota 13. října 2018

Malchor...

... je čtvrtou nejvyšší horou Beskyd (1219 m n.m.), která současně patří k vrcholům, k nimž nevede žádná lesní cesta či pěšina. 



To však neznamená, že by měl zůstat stranou zájmu našich beskydských tisícovkových výšlapů, závěr výšlapu je tak o to dobrodružnější .-)



Dobře se k němu dostanete z žluté turistické trasy, která vede z Krásné na Lysou horu. Z té sejdete vpravo do jehličnatého lesa kousek před rozcestníkem pod Malchorem.

Vrchol hory najdete uprostřed lesa. Kromě dřevěné tabule s názvem hory tam na vás bude čekat i na stromě zavěšená dekorace trochu podobná lapači snů.

Není většího povzbuzení než tahle tabule, kterou potkáte dole pod kopcem :-)))









Tudy prošel obr, tvrdily děti :-)






Dnešní krásné počasí doslova vyzývalo k tomu vytáhnout paty z domu ven a já jsem vděčná za to, že i ty svoje se mnou mí úplně nejbližší opět vytáhli :-)

Pokud počítám dobře, z naší letošní beskydské výzvy nám zbývá po dnešku ještě 7 posledních vrcholů z celkového počtu 32 vybraných tisícovek.

Krásný sobotní večer a příjemnou neděli.

A.

10 komentářů:

  1. Krásna krajina, úžasné počasie a fotky, ktoré berú dych ... Anička, jedným slovom nádherná sobota ... Majte sa doma všetci dobre ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri, moc si toho krásného počasí užíváme, i když přiznám se, že coby milovník zahrad bych si přála i trochu těch podzimních kapiček vody, je docela sucho... Moc zdravím a krásnou neděli přeji A.

      Vymazat
  2. Aničko, nádherné místo a fotky jsou dokonalé. Ty podzimní barvičky ..., super.
    Přeji příjemné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, díky za zastavení i komentář. A s těmi podzimními barvami - kochala jsem se celou cestu, je to neskutečná nádhera, pro kterou mám podzim tolik ráda :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  3. Aničko, tak to si děti určitě o to víc užily, když musely "hledat" cestu na vrchol. ;-)Musel to být krásný výlet - prima počasí, teple vybarvená krajina... Máš nádherné fotečky. A koukám, že nechybí ani váš čtyřnohý přítel. Ten její oddaný pohled mluví za vše. ;-) A jste borci, obzvlášť dětičky, zdolávat takové vrcholy. Přeji ještě hodně takových krásných dnů. :-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkujeme :-)

      Jinak k tomu užívání si u dětí - jak které... :-) Viki nám průběžně celou cestu oznamovala, že umírá :-))) Ale když jsme se konečně dodrápali až nahoru a ona si sedla na zadek a dostala kus žvance... ten pohled mluvil za vše :-))) Dneska ráno po cestě do školy/školky jsem děti testovala, zda si ještě pamatují název té hory, na které jsme v sobotu byli... a Viki vystřelila "Malchor" jako střela... byl to pro ní zážitek, na který bezpochyby dlouho nezapomene a bude vyprávět ještě vnoučatům :-))) Jinak Sandy sebou bereme pokaždé, když jdeme na hory, ona je šťastná s námi a šťastná venku.

      Krásný den A.

      Vymazat
    2. Jsi mě rozesmála, živě si Viki představuji. :-D Ale název již nezapomene. Jo, jo, čtyřnozí miláčci do života patří, také to tak máme.

      Vymazat
    3. Ten její pohled taky nezapomenu :-))

      Vymazat
  4. Aničko, jsem přesvědčená, že Vy těch zbývajících 7 vrcholů do konce roku dáte !
    A podzimní příroda až na vrchol je nádherná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, díky za podporu i ohlas k příspěvku :-) Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna