neděle 23. září 2018

Dala jsem to!

Juch, juch :-) Ostravský čtvrtmaraton mám úspěšně za sebou, davy dalších běžců mě vyhecovaly k rychlejšímu než obvyklému tempu, takže mám osobáček a určitě jsem nedoběhla poslední, to byly mé cíle pro letošní ročník ... vedle toho asi nejdůležitějšího - sebrat odvahu a přihlásit se :-) 

Další má komfortní zóna tak byla zdolána a je úžasné cítit ten obrovský nával pozitivní energie... Endorfiny fungují přesně, jak mají .-)


Zaběhly si i děti - Jiříček 300 m (start i samotný závod jsem stihla, najdete nás na fotce? .-)) a Viktorka 666 m (to už jsem bohužel čekala na svůj start).


A tatínek nám dělal oporu ze zálohy - zatímco byla maminka na trati, vyrazily děti s tatínkem po svých závodech do cukrárny... Se mnou by je čekala jen mrkev :-)))


Krásný zbytek neděle

A.

PS: Dodatečná poznámka 24.9. - Tak jsou na světě výsledkové listiny z RunFestu v Ostravě...Doběhla jsem 14. ze 108 běžících žen na včerejším čtvrtmaratonu 😍 To překonalo veškerá má očekávání :-) Jsem šťastná jako blecha (tak blechu jsem nenašla, ale koník taky dobrý) 🦗 A i naše "netrénované" děti měly moc hezká umístění ve svých skupinách. Naše letošní rodinné dobývání beskydských tisícovek určitě přineslo své ovoce. Je to pro nás velké povzbuzení a motivace i do budoucna :-)

Hlavně v tom musí být ale pořád ta radost a ne jen honění se za výkonem, jako dřív. Nebudu předstírat, že to pro mne nic neznamená, když znamená. Ale i kdybych skončila předposlední, nebo klidně i poslední, ale s malinko lepším výsledkem, než běhám při trénincích, tak bych měla obrovskou radost, že jsem zvítězila sama nad sebou a svým strachem se do něčeho takového pustit. Letošní rok pojímám jako vystupování ze svých komfortních zón... a každé takové překonání (nejen ve sportu, práci, ale obecně) mě neskutečně dobije. Stojí to za to :-)

14 komentářů:

  1. Anicka, mas moj obrovsky obdiv a velku, uprimnu gratulaciu... Rovnako aj Viktorka s Jirikom... Urcite aj oni maju velku radost z maminky, a mozno vacsiu z navstevy cukrarne... hi hi... Pre teba je urcite najvacsou odmenou dobry pocit... Tak nech ti vydrzi co najdlhsie... Pozdravujem vsetkych... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri, moc moc děkuji. Za milá slova a vůbec za Tvou podporu, kterou i na dálku skrze Tvé komentáře tady cítím :-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Aničko, jsi borec a děti taky.Obdivuji tvůj elán a přeji další úspěchy ve všem co děláš.Hezké podzimní dny.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji :-) Hlavně takový ten tvrdohlavý, umanutý "borec", který to nerad vzdává :-) Krásný podzim i Tobě A.

      Vymazat
  3. Aničko, jseš fakt dobrá! 👍A děti také !👏💪U nás v Pardubkách se každoročně na jaře běhá půlmaraton.Přijedeš? 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, děkuji za komplimenty :-) Pokud jde o ten půlmaraton... trochu mi čteš myšlenky, já bych jej totiž vážně ráda příští rok zkusila... Ale na jaře nebudu mít ještě dost natrénováno, takže se plně spokojím s prženskou desítkou a čtvrtmaratonem v Polance nad Odrou, na který jsem dostala tip už od 2 lidí nezávisle na sobě... a budu-li mít dost natrénováno, tak za rok si v září v Ostravě zkusím ten půlmaraton...uf, už teď mě z toho mrazí v zádech :-))) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Moc pěkný výsledek, gratuluju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Praevko, a já děkuji za návštěvu i gratulaci, od dalšího "běhavce" si toho cením o to víc :-) Hezké dny

      A.

      Vymazat
  5. Aničko, gratulujííí! Moc jsem na tebe myslela. Jsi vážně dobrá! A děti také, pro ně to jsou dlouhé tratě. :-) Na fotečce jsem našla, ale musela jsem si ji zvětšit. ;-)A jak píšeš, nejtěžší je přihlásit se a pro mě ještě ten samotný start. Já jsem strašný trémista. Věřím, že jsi měla ohromnou radost a pro ten pocit to má smysl. A ještě jsi přispěla na dobrou věc (je to tak?). Měj se fajn. D.
    P.S. Již strašně dlouho Ti píši mejlík, jsem ostuda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to věděla! Děkuji, děkuji, děkuji :-)) Start jsem kupodivu moc neprožívala, měla jsem jiné starosti - před startem jsem nemohla nikde najít WC a běžela tak s přeplněným močovým měchýřem... no a po cestě se mi asi od pátého nebo šestého kilometru při tom svižném tempu zcela neřízeně s každým dalším krokem vyprázdňoval až do cíle :-( Takže po doběhnutí do cíle jsem vběhla do první cukrárny, na kterou jsem narazila a šla se převlíct... Měla jsem strach, aby to nebylo předznamenání nějakých vážnějších problémů, ale moje sestra - zdravotní sestra - mi psala, že je to v takové situaci normální, tak snad jo. Ale celkově pozitivní zážitek z akce to nepřebilo a to je hlavní :-) A s tou dobrou věcí máš pravdu - závodníci měli možnost k startovnému přispět navíc i na pomoc jedné slečně s velkými zdravotními problémy, udělala jsem to moc ráda. Na mailík se těším :-) Krásný den A.

      Vymazat
  6. Aničko, ty jsi fakt dobrá a moc ti fandím. Jakákoliv činnost, která nás "vyhodí" ze zaběhnutých kolejí je prospěšná. I já si to uvědomuji, jen mi to tolik nejde, jak bych chtěla. A abych pravdu psala, lenost převažuje, to přiznávám. Avšak vnitřně vím, že zase nastartuji do svých rychlých výšlapů po okolí a bude mi fajn.
    Měj se krásně a blaze (s tím přeplněným měchýřem si mne pobavila, vůbec jsem netušila, že se toto může při běhu stát).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, díky moc za komentář i podporu :-) Jinak každému z nás se občas "nechce", ale to, že si to o sobě uvědomujeme, může být první krok k tomu to překonat :-) Přeji krásný čas strávený na Tvých výšlapech :-) S močákem - já taky ne a jen doufám, že má sestra pravdu .-) A.

      Vymazat
  7. Aničko, moc gratuluji!!! Doufám, že v Polance nám to příští rok vyjde. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkujiiii :-) Víš, že jsem si hned po závodech vzpomněla na Tebe a Polanku? :-) Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna