středa 22. srpna 2018

Plnými doušky...

... užíváme Jeseníky :-) 


V neděli společný rodinný výšlap na krásnou rozhlednu Zlatý Chlum. Po cestě několik pramenů.









V pondělí časně ráno má první uběhnutá jesenická třináctka a dopoledne pak návštěva lázní Jeseník s vodní zahradou (Balneopark Vincenze Priessnitze), při které jsme se úžasně osvěžili v bazéncích a potůčcích s pořádně ledovou vodou. Tuhle "vymoženost" bych si přála mít na dosah, moc jsme si to s dětmi užili :-) Děti si zde vyzkoušely i "nízké" lanové centrum, vodní hrátky či malé bludiště.




A odpoledne cyklovýlet z Jeseníku na Rejvíz a Velké mechové jezírko. Když jsme v kopci potkali dva mimoregionální návštěvníky, kteří zrovna sjížděli dolů, ptali se nás, jestli to tu známe, že je ten kopec nekonečný... a zrazovali nás, že to s dětmi nedáme... Jenže to nás neznají... do dalších kopců budeme vyrážet zase o něco silnější :-)




Největší úsměv na tváři mi ale vyčaroval náš Jiřík, když mi po návratu domů řekl, že se mu ta dovolená ale strašně moc líbí a pak Viki, když prohlásila, že už cítí, jak jí z těch jesenických výletů rostou svaly na nohou :-)))

Trochu mě tu zlobí připojení na internet (asi to tak má být :-), takže jednu várku fotek vkládám dva dny... Další dojmy z dalších dnů tak zase někdy příště .-)

Krásné poslední dny prázdnin i vám ostatním.

A.

4 komentáře:

  1. Přesně Sničko to Vás vystihuje !
    Jiní by se otočili a šli dolů. ale Anička s dětmi přidá do kroku ;-)
    I, když náš nejdelší výšlap byl asi 9 km po Beskydech, tak mě mé děti také překvapily .
    Šíma prohlásil, že jsme si to spolu užili a Verča, že to nebylo s námi tak špatné a to je už co říct ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, my byli na kolech - takže já do pedálů a děti střídavě do kroku, střídavě do pedálů :-) Ale pokud jde o ty kilometry v nohách - těší mě, kolik toho s dětmi zvládneme. Na druhou stranu, nechci tyhle věci lámat přes koleno. Pokud bych viděla, že se děti trápí, tak bychom chodili určitě méně. Musí v tom být stále ta radost z pohybu a objevování nového. Nemyslím si, že by 9kilometrová túra po Beskydech bylo něco, zač byste se měli stydět. Je to krásný výkon, obzvlášť, když je Šimonek tak malý. S dospívající dcerou je to skvělý úspěch. Jsem zvědavá, co nám jednou řekne v tom věku Viki .-) Zdravím a přeji krásnou středu A.

      Vymazat
  2. Aničko, jste šikovní, těším se, až se také více dostaneme na túry. Užívejte si Jeseniky a nepřipojení k internetu;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkujeme :-) A pokud jde o vás - to sletí jako voda a určitě brzy budete více vyrážet na delší túry taky :-) K internetu - je to tak, ty online výpadky mají i svá pozitiva. Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna