čtvrtek 7. prosince 2017

Se skořicí...

... jde dýně v džemu moc hezky dohromady. A přicházejícímu období adventnímu a vánočnímu určitě taky :-)

Část v malinkatých skleničkách chci darovat jako jedlý dárek pod vánoční stromeček.



A větší část samozřejmě zkonzumujeme sami .-)


Pokud máte také dýně na rozdávání, určitě vyzkoušejte kromě tradičního dýňového kompotu i tuto dobrotu. Recept i hezké povídání najdete zde. Za mě jen jedna zkušenost - určitě nezalévejte nakrájenou dýni tak velkým množstvím vody. Než by vám dýně zhoustla do podoby džemu, čekali byste zbytečně stejně jako já mnoho hodin. Dýně se rozvaří rychle. Určitě tedy postačí jen malé množství tak, aby se dýně nepřipalovala.

Krásné dny

A.

4 komentáře:

  1. Aničko, samé dobroty na mne jukají. A ty jedlé dárky také ráda připravuji - letos rybíz alá brusinky, kvašená zelenina, domácí polévkové koření a ještě se chystám na cibulové čatní se sušenými švestkami :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Álo, no a Ty si těch dobrot teď vyjmenovala... jak prosím Tě děláš to cibulové čatní se sušenými švestkami? To mě hodně zaujalo :-) Hezký den A.

      Vymazat
  2. Aničko, již se na na ni chystám. :-)Prosím, odkud máš ty malinkaté skleničky? Vypadá to v nich moc hezky. Díky. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, pidi skleničky mám z IKEi, prodávají je v balení po 3 kusech .-) Pa A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna