neděle 3. prosince 2017

Adventní kalendář...

... jsem letos vyráběla úplně nový. V předchozích letech jsem využívala domečkový, ale už to chtělo změnu. Dlouho jsem hledala něco, co by mě, jak se říká "chytlo za srdce"... až když jsem viděla adventní kalendář u Lady Tattooch, věděla jsem, že je přesně ztělesněním toho, co bych ráda zrealizovala i u nás doma.

Volila jsem ale červeno-bílou kombinaci, kterou mám osobně s Vánocemi spojenou nejvíce.


Že jsem to letos málem pěkně popletla datem otevření prvního pytlíčku v adventním kalendáři, už jsem psala... :-)

Ale že instalace kalendáře uspíšila jeden z mých dalších plánů - ne. Zkrátka - malovalo se (letos opravdu naposledy) - jedna a kousek zdi ve spodní chodbě v původně světle žluté barvě prošla mou svéráznou úpravou pomocí bílé barvy. Něco na způsob výmalby v horní chodbičce nad schody. Ono se mi totiž to "surovější" pojetí výmalby hodně zalíbilo, něco ve stylu "učesaná-neučesaná". Podobné efekty se dosahují pomocí benátského štuku nebo levněji seškrabáním většího množství vrstev malby, jako to udělala v jednom z dílů pořadu Bydlet jako... designerka Denisa :-) Mimochodem tento díl se mi jako milovnici recyklací líbil moc, ale věřím, že to není styl pro každého... Barvy sice stále musím, ale nemusí vyznívat tak výrazně. Určitě bych si takto neupravila všechny zdi v domě, ale jako zpestření některých zdí se mi to líbí moc. A když nás to přestane bavit... však vy už víte, co... :-)))

A tady chodbička po mé výmalbě .-)



Krásnou první adventní neděli

A.

4 komentáře:

  1. Aničko, nově vymalovaná chodba se mi líbí. Máme nejraději bílou, jen na jedné zdi jsem si prosadila zelenkavou. Tvoje výmalba by se mi v chodbě líbila, ale u mě v zelené. Mám zelenou ráda. Adventní kalendář nedělám, ale líbí se mi, třeba se příští rok odhodlám.
    Přeji ti pohodový adventní čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, díky za ohlas. Myslím, že by ta "patina" bílou mohla hezky vyznít i na té Tvé zelenkavé .-) Tak ať se povede. Krásné adventní dny i Tobě A.

      Vymazat
  2. Óóóóó, to je mi ctí, že jsem byla inspirací :-)) Máte to nádherné a nejen adventní kalendář, celá chodba je božská!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna