úterý 22. srpna 2017

To nedáš...

... řekl náš tatínek Jiříčkovi bez většího přemýšlení, když mu Viki během mé nepřítomnosti vykecala, co mám s nimi na dnešní dopoledne za lubem... Chystala jsem s dětmi cyklovyjíďku do nedalekého Frýdlantu nad Ostravicí a muž nevěřil, že by byl náš Jirka schopen na kole ujet celou cestu tam i zpátky. ... A Jirkovo cyklistické sebevědomí kleslo ještě víc pod bod mrazu... :-(


Zatím toho na kole sám příliš mnoho neujel, na delší trasy jej muž totiž automaticky zapojuje na tažnou tyč. Jenže jak malého "váhavce" přesvědčit, že na to má, když mu nedáte příležitost a podporujete jej svými slovy v jeho "neschopnosti či nemohoucnosti"?!

Myslím, že nebude příliš nadnesené, když napíšu, že pro nás ostatní se dnes ukázal jako skutečný BOREC! S patřičnou cílovou motivací, povzbuzováním a ignorováním kňourání během přípravy a prvních minut na cestě (a především za nepřítomnosti našeho opatrného tatínka) předčil veškerá naše očekávání.

Bez větších problémů (kopečky jsme s ním solidárně vyšlapali pěšky) ujel v pohodě celou cestu tam i zpátky - jako nadšená milovnice cykloturistiky jsem dojatá, jeho prvních samostatných 9 km na kole je na světě!



Za snahu a velké nasazení jsem obě děti (Viki patří velký dík za neustálou psychickou podporu mladšího brášky) odměnila návštěvou frýdlantské cukrárny, kde si vychutnaly zmrzlinový pohár a jedno cukrářské "oko" (nemohla jsem se při tom na ně koukat, působilo to dost morbidně, nevím, kde se to v nich vzalo... :-).

Pro velký úspěch zítra jedeme zas... a pozor - Jirka se už moc těší! :-)))

Krásné dny

A.

6 komentářů:

  1. Jiříček je borec !
    A to je jen o půl roku starší než náš Šíma.
    Ten se zatím brání šlapkám, vystačí si s first bike bez šlapek.
    A překvapil nás také, když teď na dovolené ujel, ušel - 8 a 7 km kolem Vydry.
    Doufám, že se nejdéle na jaře ke šlapkám také dopracuje.
    Motivace je důležitá!
    Oka znám, bylo období, kdy dcera je také chtěla kupovat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, věřím, že i Tvůj Šíma brzy a rád osedlá "stroj se šlapkami" :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  2. To je ale šikulka, náhodou šlape do pedálů jak o život! Kolik mu je? Gratuluji k takovému úspěchu, tatínek asi koukal! Zítra to dá taky určitě, je to kus mužskýho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, ano, šlape jako o život :-) Má 4 roky. Tatínek byl z toho úplně paf :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  3. Ahoj Aničko, Jiříček je opravdu pašák. :-)Děi vydrží a zvládnou hodně, jen to chce právě tu správnou motivaci. ;-)Oko neznám, ale i kdyby bylo sebelepší, asi bych se nezakousla... ;-)Užívejte si výletování, za chvíli to dětičkám zase začne. Pa. D. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, úplně souhlasím :-) Když jsme byli letos v Jizerkách, nestačili jsme se divit, jak sám vyšlapal až navrch Ještěd. Stačily dvě vysílačky, se kterými si děti hrály po cestě a patřičně velká rodinná "družina" .-) Krásné dny i Tobě A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna