pondělí 21. ledna 2019

Pomalu se rozehříváme...

... na další turistickou sezónu :-)

Se začátkem nového roku vyvěsila skupinka beskydských nadšenců plán letošní turistické výzvy s 32 "beskydskými" tisícovkami. "Beskydskými" proto, že se mezi ně zatoulaly i Velký a Malý Javorník a novinkově je tam i nejvyšší beskydský vrchol "Babia hora" s nadmořskou výškou 1 725 m.m., který se nachází na slovenské straně Beskyd (loni byl jako bonus navíc). Kdo by se rád nepodíval k sousedům, ať už těm moravským nebo slovenským, viďte? .-))

S Viki kvůli prosincovému zánětu ledvin a v očekávání výsledků dalších vyšetření musíme být v rozjezdu opatrní. Vyrazili jsme si tedy v sobotu jen na menší okružní procházku kolem naší obce. Jiříček byl ale tak nadšený, že mě uprosil, abychom vyrazili jen my dva spolu ještě jednou po obědě (zatímco si dali tatínek s Viki poobědového šlofíčka :-)) 

Vyklubala se z toho nakonec slušná osmikilometrová procházka podél Ostravice. Počasí bylo nádherné, přes noc napadlo trochu sněhu, svítilo sluníčko a v Ostravici jsme se mohli pokochat hejnem divokých kachen a k velkému překvapení jsme potkali o kus dál i skupinu labutí.



Loni se nám nakonec kvůli zdravotním komplikacím koncem roku podařilo pokořit 27 z celkových 32 beskydských tisícovek. Chybělo malinko... a měli jsme to v kapse .-) Na druhou stranu - když jsem si začátkem loňského roku tiskla výzvu jen pro inspiraci pro naše beskydské toulky, v takový úspěch jsem ani nedoufala. Jsem tak na všechny členy naší rodinné posádky náležitě pyšná. Byl to krásný turistický rok. A moc se tak těším i na ten letošní.

Mějte krásné dny

A.

4 komentáře:

  1. Piękna zima u Was. Pozdrawiam z Pl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kami, děkuji za milou návštěvu z Polska :-) Moc ráda taky oplatím .-) Hezké dny A.

      Vymazat
  2. Ahoj, Anička, tak to ste turisti ako sa patrí :) Ja som z Bytče, ale ešte som na Veľkom Javorníku nebola, mám čo doháňať :)Pekný večer želám :)Maja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, díky za návštěvu :-) A pokud jde o ten Veľký Javorník - třeba se tam potkáme :-) Krásné dny A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna