sobota 30. září 2017

Dobíjíme...

... "baterky" na zimu :-) 

Podzimní toulky našimi beskydskými vrchy užíváme, dokud počasí přeje. Tentokrát jsme vyrazili do přírody z parkoviště u horského hotelu Srdce Beskyd v osadě Podolánky. A na výlet s námi s radostí vyrazila i naše psí slečna :-)


V nedávné minulosti zde byla vybudována naučná stezka připomínající zdejší činnost parašutistické odbojové skupiny z 2. světové války jménem Wolfram. Trasa měří necelých šest kilometrů a vede lesní cestou krásnou krajinou. Okruh, který jsme si zvolili, částečně kopíroval tuto stezku.

Cestou jsme potkávali nevídané množství houbařů. A není se čemu divit. Léto houbařům v Beskydech příliš nepřálo, takže jim to teď podzim s větším množstvím srážek v minulých týdnech do velké míry vynahrazuje .-)

Červené krasavice, kterých jsme po cestě potkali desítky, je však nechávají chladné... Ale za ohlédnutí stojí, viďte? :-)

Krásný sobotní večer

A.


4 komentáře:

  1. Prima výlet. V říši hub a prašivek červené puntíkaté krasavice nemají konkurenci.
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Hanko, nemají :-) Krásné dny A.

    OdpovědětVymazat
  3. Muchomůrky jsou nádherné, máme je i na zahradě. ;-)Udělali jste si prima výlet a je fajn, když takto vyrazí celá rodinka. Stejně je u nás krásně... D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, tak to my naštěstí ne. Sbíráme jen žampióny a zpíváme si u toho jednu písničku "...žampióny nadivané..." z jedné starší pohádky nejen o strašidlech :-) K výletům - zatím ty společné výlety vycházejí, tento byl moc fajn. Děti se hodně zajímaly o přírodu a já byla ve svém živlu :-)) A máš recht - krásně je u nás, moc! :-) Pa A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna