středa 20. května 2015

Netřesk...

... už nějakou dobu u nás na zahradě pobýval. Ale nebylo ho moc. Pár kousků ve skalce, pár dalších v hypertufu a miniskalce.

Na zahrádce u jedné paní učitelky se však netřesk rozrostl až příliš a tak se redukovalo. Přebytek této krásné skalničky skončil na naší zahradě, u sousedky a mých rodičů :-)

Při jejich sázení jsem měla malou pomocnici. Po nevítané "redukci" ještě nerozvinutých okrasných česneků si Viki vyzkoušela, jaké je to starat se o kytičky na zahradě sama na vlastní kůži. Vysadila si dva květináče sazeniček, o které teď bude pečovat (mezi námi - netřesk je nezmar, příliš péče tedy nevyžaduje... ale to Viki zatím nebudeme z výchovných důvodů říkat, ano? .-))


Krásný den

Anička

2 komentáře:

  1. Aničko, ten bych potřebovala:-) Mně na balkóně všechno uschne ( i když se fakt snažím:-) ) A nádoby jsou také parádní. L.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak třeba se dočkáš, až se mi taky tak krásně rozroste jako naší paní učitelce :-)) A na balkón si kromě netřesku zasaď do keramiky vyšší rozchodníkovec nachový či rozchodníkovec nádherný, levanduli, tymián, svíčkovec (gaura)... Všechno trvalky, které se ale dají pěstovat i v květináči. Jen je na zimu musíš zabalit třeba do juty, bublinkové folie... aby květináče nepromrzly. Krásný večer A.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna