sobota 23. května 2015

Letní kloubouček...

... pro Viki k narozeninám jsem nakonec stihla ušít během čtvrtečního podvečera. Potřebovala jsem si trochu zlepšit náladu a pomohlo to :-) 


Nastříháno už bylo sice dlouho, ale díky krásnému počasí, které mne vždycky táhne ven, jsem se k šicímu stroji nedokázala posadit dříve. Deštivé dny však přinesly kromě potřebné vláhy rostlinám (i když na můj vkus už je jí dost) i jiná pozitiva. Na tvoření bylinkové spirály si sice musím nechat chvíli zajít chuť, s o to větší radostí jsem se však pustila do Viktorčina kloboučku.

Šila jsem podle posledního čísla Mariny Quilt (2/2015, tj. duben/květen 2015). Se střihem jsem maximálně spokojená. Určitě využiji ještě mnohokrát i v budoucnu. Pokud Marinu nevlastníte, mrkněte na podobný kloubouček vč. návodu a střihu zde.

Pokud se vám zdá, že použitou látku už jste už u mne někde zahlédli, nemýlíte se. Použila jsem ji už na bryndáčcích a kšiltovce pro Jiříčka. Recykluji staré závěsy a polštáře, které nám visely v pokojíčku v době mého dětství :-) Mamka si na ně loni vzpomněla a nabídla mi je k dalšímu využití. Ani neví, jakou radost mi udělala. Tahle látka s veselým dekorem je mou dlouholetou láskou.

Tak doufám, že v ní i Viki najde brzy zalíbení :-)

Jen jsem klobouček nestačila před focením přežehlit. Viki mám teď kvůli úpornému kašli doma a není jednoduché najít moment, kdy se nedívá a cvaknout spoušť (narozeniny má až příští neděli), natož ještě žehlit :-)

Krásný den

Anička

2 komentáře:

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna