středa 23. ledna 2013

Konec detektivky.... Viktorčin kapsář začal plnit svou funkci :-)















Dobré odpoledne,

ty z vás, které zde chodí pravidelně či zde alespoň zavítaly v posledních 2 týdnech, byly svědky rodícího se (a to doslova) kapsáře za Viktorčinu postel. Včera večer jsem konečně došila poslední steh onoho malého velkého projektu (malý nejspíš pro šikovnou švadlenku, velký pro mne začátečníka). 

Už od počátku jsem věděla, že vzhledem k tomu, že mé šití je ještě v plenkách, cesta k finálnímu produktu nebude jednoduchá. Psychicky jsem tedy byla připravena na nejhorší. No i přesto jsem si včera kolem poledne říkala, že už to vzdám, protože je to nad mé síly. 

Samotné promyšlení podoby kapsáře, nastříhání látek a výšivky byly pro mne procházkou růžovou zahradou. Nejvíce nervů mne stálo ale samotné sešívání jednotlivých dílů - od promyšlení následnosti jednotlivých kroků (abych neudělala něco dřív než bych měla) po samotné sešívání na šicím stroji. Ono se s takovým kapsářem obřích rozměrů 180 x 55 cm nepracuje na "obyčejném" šicím stroji zrovna nejlépe... 

Nakonec jsem zaťala zuby i všechny svaly na těle a kolem půl osmé večer s blaženým, leč unaveným úsměvem, který mají asi jen horolezci při zdolání nejvyšší hory světa, jsem oznámila rodině "KAPSÁŘ JE HOTOV!".

Zkušené oko jistě hned na první pohled nalezne řadu větších či menších nedostatků. Jsou daní za mou nezkušenost, ale ke konci i malou trpělivost. Já si ale značím "VÍTĚZSTVÍ" :-)) Příští (jestli po tom celkovém psychickém i fyzickém vypětí ještě nějaké příště bude) kapsář bude určitě mnohem dokonalejší. Každopádně Viktorka má z kapsáře radost (mluvila o něm každý den, co jsem ho chystala), manželovi se taky líbí a v čem bych se pak zlepšovala, že? :-)

Krásný večer

Anička

PS: jen ještě jedna malá vychytávka - kapsář je zavěšen na tyči, která se dá koupit za pár korun jako "smetáková násada". Manžel s úspěchem využil i jako dětské zábradlíčko na schodiště - viz fota níže :-)
PS2: začala jsem PLÉST čepici... zatím dobrý, ale až se mi spustí oko, bude to další zkouška nervů :-))





8 komentářů:

  1. Aničko, kapsář je parádní! Povedl se Ti! Hezká kombinace barev, přesně pro princeznu. Pohodový večer! Adriana

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Aničko
    Tvůj kapsář mě připoměl dobu kdy i já jsem pro svou dceru takový šila.Je to velice praktická věc.Děti z toho mají radost,že mají kam dát své oblíbené věcičky, třeba v podobě plyšáčků aj...Moc se ti povedl a chyby nehledej.Ta tyč je dobrý nápad.Přeji mnoho hezkých chvil při dalším tvoření.Marťula

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, díky moc za pozitivní hodnocení. Od takových šikulek potěší dvojnásob :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Je krásný Aničko, sladěný s pokojíkem a výšivky jsou nádherné!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Aničko, tvůj blog jsem objevila čirou náhodou a hned jsem si ho dala do oblíbených. Jsi úžasná šikulka, plná báječných nápadů. Pokojíček je báječný. Krásný den Rija

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Ajko a Rijo, vaše chvála se moc pěkně čte, tak teď ještě zůstat nohama na zemi, nezpychnout a neusnout na vavřínech:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, ještě jedna věc - Rijo - díky za čirou náhodu, která Tě na tento blog přivedla :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna