neděle 6. ledna 2013

Jupí, můj historicky první polštářek s výšivkou je hotov :-)

Dobrý večer,

zaťala jsem zuby nechty, nastudovala vše potřebné a pustila se do ušití svého historicky prvního polštářku s výšivkou a tzv. hotelovým zapínáním. Zkušené švadlenky by sice našly řadu nedokonalostí, ale pro mě je prostě NEJ :-) 

Mám řadu osobních poučení pro příště... Nejen pro šití z puntíkovaných látek, které často už v metráži dodávají nastříhané "nakřivo", tj. laicky řečeno situace, kdy vzorek není na látce potištěn tak, aby svislé i podélné řady vzoru byly směrem k látce v pravém úhlu. Když se pak člověk začne při stříhání řídit vzorkem, nestačí se divit :-) Ale taky pro stříhání vyšívacích látek (panany, aidy ap.) před zahájením vyšívání (stejnou chybu jsem udělala před devíti lety, kdy jsem naposledy vyšívala a teď znovu - byla jsem příliš šetřivá a nechtěla plýtvat materiálem....). 

No ale i s ohledem na všechno výše uvedené, převažují skvělé pocity z dobře odvedené práce :-) Tak teď už zbývá jen doplnit komplet tím recyklovaným povlakem na přikrývku... Takže háček do ruky a jedeeemm!

1 komentář:

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna