neděle 11. června 2017

Roste to...

... jako z vody :-) 









Naše letos vybudované zeleninové vyvýšené záhony přinášejí své první plody, resp. natě. Začínáme sklízet špenát, kopr, petrželku, do salátu i na chléb sbíráme nať cibulky sázečky, třídili jsme červenou řepu (protrhnané rostlinky nevyhazujeme, ale po důkladném omytí končí celé v zeleninovém salátu)... A těšíme se na další :-) 

Rozhodně nelituji, že jsem se do toho loni na podzim pustila. A nakonec ani můj muž, který byl od začátku zásadně proti .-) Zelenině se v záhonech daří, slimáci se k ní nedostanou, dobře se obhospodařuje a navíc vypadá na pohled vše udržovaněji než v tradičních záhonech. 

Srážky zatím zelenině přejí, zalévala jsem jen párkrát. A dvakrát hnojila ředěným výluhem z kopřiv.

10 komentářů:

  1. Dobrý den, to jsou krásné záhony, my stále bojujeme s plži, také by se mi takové líbily. Pěknou neděli. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak pokud jde o nezvané slimáčí návštěvy, tak tady vidím obrovský posun kupředu. Ještě nikdy jsem neměla zeleninu tak pěknou. Velmi k tomu přispívá i fakt, že je tato zem slimákům zapovězena :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  2. Krásnou neděli Aničko, máte pravdu , u nás se taky všemu daří.Kochám se tou krásou.Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, paráda, letos se na ně taky chystám ..... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, držím palce. Já jsem moc ráda, že jsem do nich šla :-) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Aničko, tvoje zahrada je hodna velkého obdivu! Nádhera!
    Přeji hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, díky za zastavení i milá slova. Moc za ně děkuji :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  5. Dobrý den, Vaše zahrada je je mi inspirací, moc obdivuji. Vyvýšené záhony bych si moc přála. Mám slíbeno od manžela, tak věřím, že příští rok už nebudu muset hrbit svůj bolavý hřbet a také vyhánět krtka a další nežádoucí obyvatele zahrady ze záhonů.
    Mám takový malý technický dotaz ... z jakého dřeva jsou vyvýšené záhony vyrobeny a jaký nátěr - olej jste na dřevo použili?
    Předem děkuji za odpověď ... přeji krásné dny :-) Maruška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji za milou návštěvu a moc přeji, ať se Váš zahradní sen vyplní. K Vašemu dotazu - použili jsme smrkové fošny (hodně silné, tloušťka cca 6 cm), natírali jsme lněnou fermeží nebo můžete použít i lněný olej. Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna