čtvrtek 22. června 2017

Nový člen rodiny

Plánovaně neplánovaný :-) Už delší dobu jsme uvažovali znovu o pejskovi, který by zaplnil místo po naší předchozí fence. Spíše jsme chtěli štěně, ale nakonec jsme se předevčírem dostali k inzerátu k o něco staršímu pejskovi. 

Sandy je 2,5letá psí slečna, která strávila 8 měsíců v psím útulku a pak další rok u jedné hodné paní, které se o ni dřív v útulku starala, ale ze zdravotních důvodů už nemůže. 


Během dvou hodin jsme zvládli zorganizovat podvečerní rodinný výlet do Oder a vrátit se domů v počtu + 1 .-) 

Doufám, že se jí u nás bude líbit a taky, že mi zůstane i nadále kvetoucí zahrada v podobě víceméně tak, jak ji znám... :-)

Krásný den

A.

25 komentářů:

  1. Aničko moc zdravím.Fenečka je krásná.Německý ovčák je rozumný pejsek.Té vaší se stačí podívat do očiček,a vidíš,že je vděčná za nový domov.Tak ať vás všechny doma jen poctivě hlídá a moc nevyvádí Tvé zahrádce psí kusy.Děti musí být nadšené z nové kamarádky.Krásné léto.Papa Lenka.K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, s německým ovčákem máme velmi dobrou zkušenost už z dřívějška. I proto jsme se opět poohlíželi po stejné rase. Je doma od úterního večera a zatím si nemohu stěžovat, je to moc hodný pejsek a opravdu vděčná za každou pozornost. Hrozně ráda je s námi a zjistili jsme, že skvěle aportuje a do roztrhání těla, jako náš předchozí pes .-) Děti jsou samozřejmě nadšené .-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Ta je nádherná, to bude skvělá parťačka

    OdpovědětVymazat
  3. Ta je nádherná, to bude skvělá parťačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, děkuji za zastavení i komentář. Věřím, že bude :-) Krásný den A.

      Vymazat
  4. Děti Aničko musí být nadšené. Já bych tedy také měla strach o zahradu, protože vím co velký pes dokáže udělat jenom z radosti, že vidí někoho koho má ráda. Běží záhon nezáhon :o). Takhle se nám vždy prohnala zahradou synova fena Bernského salašnického. Ale je moc poslušná, tak to přežily jak ty záhony, tak i my s mužem :o)).
    Přeji krásné dny s pejskem.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, to víš, že jsou. Jiříček měl sice zpočátku strach a ostýchal se, ale teď už je v pohodě :-) Viki od začátku se Sandy velká kamarádka. Uvidíme, jak to bude, až se u nás plně zabydlí a vezme nové teritorium za své. Kolik toho padne. Naše Terynka kdysi taky vždycky běžela hlava nehlava. Přesně jak píšeš :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  5. Aničko, tak snad u vás bude fenka respektovat Tvé krásné záhony a zahradu. Vím, že s většími psy je v tomto problém a i moji dva pidi psi mají svá oblíbená vyšlapaná místa... Jenomže, mít takového psího kamaráda, vyváží nějakou tu zašlápnutou trvalku. Je krásná a jistě se bude u Vás mít dobře. Takže, gratuluji k novému rodinnému členu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diano, moc děkuji. Věřím, že to nějak zvládneme ke spokojenosti obou stran :-) Krásný den A.

      Vymazat
  6. Aničko, psí slečna je nádherná a věřím, že nebude škodit a zahrádku si udržíte stále rozkvetlou. Přeji pohodové dny s novým členem. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji. Bude to fajn, věřím v to :-) Krásný den A.

      Vymazat
  7. Dobrý večer,Aničko.Pejskovaná je nádherná a hned bych ji taky chtěla,ale je to rasa,které je asi líp venku. S manželem jsme se srdcem pro výmarandy.Pochovali jsme už čtyři a pořád mi všechny chybí.Ještě máme bordodogu , moc hodná a je jako výmarandy pořád s náma.Má svůj pelíšek v obýváku, ale když si sednu na gauč k televizi leží vedle mne.No znamená to každé ráno vyluxovat a vytřít . Nevadí mi to,hlavně že je s náma pořád.Mám to tak od první fenečky.Na zahradě mi něco vždy zničily,ale nevadilo, no tak se to dalo zase do kupy.Mějte krásné a šťasté dny s fenečkou a ona Vám péči o ní bezmeznou láskou a oddaností bude vracet.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, u nás bude určitě venku, i předchozí pes byl pouze venku - má svou boudu, v případě nutnosti kotec (ale u předchozího psa jsme jej vůbec nezavírali)... Děkuji za přání a přeji krásný den A.

      Vymazat
  8. Aničko, ta je krásná a jakoby k vám odjakživa patřila! Koukám, že se s ní Viki hned skamarádila. :-) Náš Rexík "oslavil" v květnu 13 let. V zimě to s ním šlo z kopce, teď je na tom trošku líp. Ale je to stařeček... Tak si se svou novou kamarádkou užívejte a zahradě neublíží, už je "rozumná"... pa, D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, je to tak :-) Včera, když jsme seděli večer na terase a ona si lehla pod stůl (stejně jako kdysi Terynka), tak manžel říkal, že to je to, co tu chybělo. Že tu prostě patří. Mám radost, že je s námi :-))) Rexík už je opravdu zasloužilý dědeček, tak ať si v rámci možností hezky užívá u vás svůj důchodový věk :-) Krásný den A.

      Vymazat
  9. Krásný pejsek.Tak ať vám dělá jenom radost:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Melisso, díky za zastavení i komentář. Určitě bude :-) Krásný den A.

      Vymazat
  10. Je nádherná :) užijte si s pejsánkem spoustu radosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuji za přání. Zatím mám pocit, jako by se do Sandy převtělila naše předchozí fenka, tak jsou si povahově podobné :-) Krásné dny A.

      Vymazat
  11. Aničko, jste skvělý a Sandy prostě kouzelná! Naši první dva psi byli ovčáci, máme je navždy ve vzpomínkách a v srdci.
    Moc vám přeji, aby se vám společně hezky žilo!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkujeme. Jako by k nám patřila odjakživa. Akorát ji tak v padesáti procentech případů oslovuji jako naši předchozí fenku. Svým projevem je jí tolik podobná, že se tomu člověk prostě chtě nechtě neubrání :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  12. Krásného člena rodiny jste si pořídili. Přeji hezké společně soužití.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkujeme. Vypadá to moc slibně :-) Krásný den A.

      Vymazat
  13. Aničko, ty nejsi jen šikovná, ty jsi tak krásně lidská a určitě budeš ta nejúžasnější psí máma a bude vám spolu moc krásně. Obdivuji a i pomysleně smekám! Krásné dny! Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, moc děkuji za komentář, který mě moc zahřál u srdce. Já jsem s tím hodně vnitřně bojovala, vzít si štěně z kategorie "má papíry a rodiče s deseti medailemi ze soutěží"... Myslím si, že je to pěkná snobárna, pokud se člověk opravdu nevěnuje chovatelství psů a nemá to jako velkého koníčka. Na druhou stranu jsem jako asi každá máma malých dětí musela tu pomoc nějakému potřebnému pejskovi vážit s potřebou chránit své děti. Psi v útulcích nemají často dobré vzpomínky na své předchozí pány a může se to projevit v nějakou (i nechtěnou) agresi vůči novým pánům... Za podívání člověk ale nic nedá a tak jsme jeli. A od prvního momentu bylo jasné, že si budeme rozumět .-) Nechce se mi věřit, že ji máme jen čtyři dny. Zapadla k nám tak dokonale a vztah mezi ní i dětmi je skvělý. Je s nimi tolik ráda a je velmi vnímavá a citlivá. Díky tomu se již naplno skamarádila i s Jiříčkem, který z ní měl zpočátku trochu strach. Možná hodně pomohlo, že jsme měli dobrou zkušenost už u předchozího psa (kterému je naše Sandy povahově velmi podobná), kterého jsme si také vzali z útulku. Byl to zlatý pejsek a moc na ni my i všichni ostatní, co ji znali, v dobrém vzpomínáme. Věřím, že to tak bude i se Sandy .-) Krásný večer A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna