středa 18. května 2016

Toulky zahradou v polovině května...

... mi přinášejí uspokojení z dobře odvedené práce, mé a především pak paní přírody .-) I když stále vidím velký prostor pro další zlepšování a zvelebování a nápady (naštěstí) zatím nechybí. 

Ale všechno postupně, aby se měl člověk nač těšit .-) A taky měl stále hodně důvodů v zahradě pobývat. Mimochodem na to, jak významný vliv má na duševní pohodu člověka práce na zahradě, jsem četla jeden kratičký příspěvek (nevím, jak u vás, ale u mne to funguje na 200 %) :-)


















 


Mějte se krásně.

A.

8 komentářů:

  1. ANičko to je nádhera. tvoje zahrada se snad nikdy neomrzí. já mám tu naši taky ráda, ale taková jako tvoje nikdy nebude. já jsem pořád taková, no, jak bych to řekla, neumím se tak rozmáchnout jak ty. a jehličnan vedle bohyšky, to je neuvěřitlný nápad.
    přeji pěkný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, děkuji za poklonu. Snažím se, aby byla zahrada zajímavá celoročně a mám radost, že se to daří :-) Věřím, že je i Tvá zahrádka moc pěkná a nebo pokud má nějaké nedostatky, jistě může být. Pokud bys potřebovala poradit, jak se "víc rozmáchnout", napiš. Řadu zahrádek jsem již řešila i na dálku, pokud druhá strana dobře spolupracuje .-) Krásný den A.

      Vymazat
  2. Nádhera,nádhera.Pastva pro oči.Sleduji tě Aničko všude,mám tě uloženou v oblíbených.Alibabka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alibabko, děkuji za lichotivý komentář. Mám radost, že se Ti naše zahrádka líbí .-) Krásný den A.

      Vymazat
  3. Aničko, to je krása. Já nakonec ten rozrytý záhon spáchala sama. viz u mne na blogu. Třeba mi napíšeš, zda se mi aspon trochu povedl. Vypsala jsem si rostlinky na Tvém blogu o zahradě, ale moc jich tu nesehnala. Písnu mail. Tvoje zahrada je úžasná pastva pro oči! Jsi neskutečně šikovná, ale to Ti taky nepíši poprvé. Měj se krásně a děkuji Ti Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, díky za složené komplimenty. K Tvému záhonu - dívala jsem se u Tebe na blogu, určitě je to posun kupředu, jen mě mrzí, že si mi po tolika vyměněných mailech, radách a doporučeních dala "kopačky", když přišla řeč na odměnu. Přesto ještě pár doporučení přidám - trvalky, až na výjimky (velké mohutné rostliny) se vysazují vždy ve skupinách alespoň 3 ks (ideálně 5 a víc) od jednoho druhu, aby měly šanci v záhonu zapůsobit (to je jedna z hlavních začátečnických chyb, které se při zakládání zahrádky/záhonů dělají). A zahrádce by určitě prospěl alespoň jeden strom a nějaké ty keříky. K výběru rostlin - neměla by být zohledněna pouze otázka struktury půdy (tj. jílovitá, písčitá, hlinitopísčitá půda...), ale rovněž další aspekty (zejm. orientace zahrádky vůči svět.stranám, pH půdy ap.). Tak se výběr omezí na rostliny, které budou mít nejlepší šanci ujmout se a dobře v místě prosperovat. Přeji, ať zahrádka pěkně roste. Hezký den A.

      Vymazat
  4. Aničko, milé pokoukáníčko.... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji za milý komentář a přeji krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna