sobota 28. května 2016

Lila...

... odstín si vybrala má kamarádka pro své nové ložní povlečení. 



Podobné už znáte z dřívějška. A kamarádka chtěla zrovna takové. Toto se ale přeci jen malinko liší. Nepodařilo se mi sehnat přesně tentýž proužek použitý na předchozím povlečení. Proužek tak sice na povlečení je, ale místo světlejšího jednoduchého je proužek "složený" - více různě silných proužků ve 2 odstínech. Byla jsem zvědavá, jak bude vypadat na hotovém výrobku... a myslím, že mu moc sluší. Co říkáte? .-)

Povlak na polštářek je šitý na míru speciální výplni (50 x 90 cm).

Krásný víkend
A.

2 komentáře:

  1. Aničko,přeji krásnou sobotu.Povlečení je super,určitě dostaneš pochvalu.Já mám na Tebe ale dotaz.Prosím Tě,když šiješ z těchto bavlněných látek vždy je před šitím vypereš?Mě se stalo třeba u černého dekoru že se mi tam objevily světlejší čáry.Hlavně jak byla látka přehnutá.Máš stím tak zkušenost?Děkuji Lenka.K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, peru i neperu, záleží na situaci. Obecně se kvůli srážlivosti bavlny doporučuje látku před šitím vyprat. Podle osobních zkušeností mi to však u povlečení přijde zbytečné, protože i když se vypere až po ušití a malinko srazí, tak se do něj výplň pohodlně vejde i tak, ba naopak mám pocit, že trochu "naducanější" působí mnohem lépe a lépe v něm i "drží" než když míry povlečení přesně odpovídají velikosti výplně. S těmi světlejšími čárami od přehybů látky mám zkušenost pouze u tmavých látek, po pár vypráních by měly zmizet. Krásnou neděli A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna