středa 25. května 2016

Starý zavařovací hrnec...

... jsem si vyhlídla a následně vyaukrovala za padesátikorunu na Aukru asi před týdnem. Vzhledem k tomu, že se po pozinkovaných nádobách, za které bych nemusela utratit majlant, poohlížím bezúspěšně už nějakou dobu, to byl skoro zázrak.

Na rozdíl od mé pozinkované vaničky, která byla a stále je ve velmi dobrém stavu a nepotřebovala tak žádnou další "regeneraci", se zavařovacím hrncem jsem si musela trochu pohrát, protože na několika místech už se ukazovala rez. 

Natřela jsem jej tedy zevnitř i zvnějšku 1 vrstvou antikorozního nátěru, na vnější část jsem pak natřela ještě 2 vrstvami červeného balakrylu.

Do dna mi manžel vyvrtal několik odtokových otvorů a aby hrnec déle vydržel, použila jsem černý silný plastový pytel, kterým jsem hrnec vyložila (samozřejmě také s naříznutím odtokových otvorů v příslušných místech). Na zimu budu hrnec přezimovávat v chladné, ale bezmrazé místnosti u našich nebo ji pořádně zabalím do bublinkové folie a jutoviny a nechám venku... 


Nadbytečnou část pytle jsem odstřihla, vsypala zahradnický substrát a vysadila novou obyvatelku. Neodolala jsem dřevité pivoňce, zatím je to takový malý prcek, ale jednou bude mnohem větší.

Vzhledem k tomu, že si v zahradnictví zapomněli rostliny označit, netuším, jakou barvu pivoňky nakonec budou mít. Ale věřím, že ať bude jakákoliv, rostlina udělá zaručeně dojem i tak :-)

Foto via

Krásné dny

A.

2 komentáře:

  1. Jůůů - ten je boží!! :) I ta neobvyklá barva mu moc sluší!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já červenou můžu... a dlouho jsem zvažovala, zda do tmavě zelené a nebo se trochu odvázat, aby bylo hrnec více vidět... Tak jsem se odvázala :-) Krásný den A.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna