neděle 16. dubna 2017

Hmyzí domeček

Krásnou velikonoční neděli. Dnes mám pro vás něco málo ze života hmyzu :-) Během dlouhé zimy vysnila jsem si řadu zahradních projektů na další sezónu, které se mi daří i díky kutilskému umění mého muže postupně uvádět v život. 

Po vyvýšených záhonech, o nichž jsem již psala, tedy další můj zahradní sen, který se začíná postupně naplňovat. Hmyzí domeček - krásný, ale současně velmi užitečný zahradní "doplněk". 


O jeho možných obyvatelích, jejich přínosech pro zahradu, ale také způsobu výroby takového hmyzího "hotýlku" se dozvíte více na stránkách kvetoucí zahrady zde.

Pokud jde o výplňový materiál - použila jsem šišky, stonky a květenství divizny, dřevěné větve, které jsem navrtala za obou stran, výborný úkryt pro hmyz představují i duté stonky křídlatky či hliněné květináčky vyplněné dřevěnou "vatou". Přední i zadní strana domečku jsou chráněny králičím pletivem.

Náš domeček bude připevněn do výšky na dřevěný sloupek, muž si však na poslední chvíli umanul, že stříšku ještě ochráníme dalším materiálem... zrealizováno je, teď schne a brzy snad bude na zahradě připraven k ubytování pro nové nájemníky .-)

Mějte se krásně.

A.

16 komentářů:

  1. Anicko,nádherná práce!Já si jej také vysnila,ale znáš to - málo času nejsou lidi,...Tak jsem si jeden malý s modrou stříškou koupila v Jysku a už je i pridelan na zahradním domku:-)Jen ho zatím nikdo neobydlil:-(Klidne velikonoční pondělí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, já si v takových situacích říkám staré pravdivé "kdo si počká...". Držím palce, aby ses dočkala co nejdříve třeba i toho vlastního .-) Krásný zbytek Velikonočního pondělí i Tobě A.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Hmyzí domeček se vám povedl, vypadá nádherně.
    Přeji hodně nových obyvatelů a krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, moc děkujeme! Doufám, že noví "obyvatelé" připraveným bydlením nepohrdnou :-) Krásný zbytek Velikonočního pondělí A.

      Vymazat
  4. Tak to je krásné, musím se přiznat, že jsem o hmyzím domečku dosud neslyšela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuji :-) Hezký zbytek svátečního dne A.

      Vymazat
  5. Aničko krásný domeček, budete mít co pozorovat, hlavně děti. A i zahrada vám poděkuje. ;-)Ať se v něm novým obyvatelům dobře bydlí! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, v to pevně doufám! Jak v to pozorování, tak v ten užitek pro zahradu :-) Děkuji za přáníčko a přeji krásný zbytek svátečního dne A.

      Vymazat
  6. Páni, překrásný hmyzí domeček. Taky ho mám na seznamu přání, jen se u nás na tu realizaci trochu dýl čeká. Ale třeba Tvůj článek mého kutila nakopne :-) Pěkné velikonoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, ono to určitě přijde i k Vám, jen vytrvat :-) Krásný zbytek Velikonočního pondělí A.

      Vymazat
  7. Aničko, chtěla bych být broučkem na vaší zahradě. Luxusní bydleníčko jste připravili! Mějte krásné Velikonoce! Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, to jsi napsala krásně :-) Děkuji a také krásný zbytek Velikonoc A.

      Vymazat
  8. Aničko, krásný domeček! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné bydlení :-), moc se mi líbí barva, Kája.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna