pátek 8. července 2016

Zákoutí...

… k zahradě patří. Malé i velké. A je fajn, když je návštěvník zahrady nevidí při vstupu do zahrady hned všechna najednou. Když je musí objevovat. Když jej překvapí.

Zahrady, které vidíte při vkročení doslova jako na dlani (a nemusí být zdaleka malé) jsou jako plakát vylepený někde na sloupu. Ihned víte všechno. Zahrada s tajemstvím a překvapením je naopak jako kniha, kterou musíte listovat, než se o ní dovíte všechno a vytvoříte si o ní názor. Takové mám ráda.

Dnes vás zvu na návštěvu do několika našich zahradních zákoutí, o která se pokouším. Jak zahrada roste, nabývají na síle a působí stále intenzivněji. Snad podobně jako na mne působí i na „cizí“ .-)


























 

 Mějte se krásně.

A.

10 komentářů:

  1. Aničko, to je velká krása, kouzelná zákoutíčka ♥♥♥

    Krásný den
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky za návštěvu i milý komentář. Moc děkuji :-)

      Vymazat
  2. Aničko, máš krásná zákoutí plná květů, také bych si přále mít vše takto zarostlé, moc se mi to nedaří...Malý dotaz - vidím, že příjezdovou cestu máš osázenou z obou stran, kam v zimě odhazujete sníh ? Máme totiž něco podobného a bojím se do těch míst něco vsadit, neumím si představit, že by mi muž na rostliny v zimě házel sníh :o)), takže je okolo jenom trávník.
    Měj krásné léto.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Álo, děkuji za pochvalu. Potřebuješ-li poradit, jak na svou zahrádku, nabízím své služby. Na dálku už jsem řešila a i nyní řeším více zahrad, je to náročnější na vzájemnou komunikaci, ale není to nemožné! V případě zájmu najdeš více informací zde: http://kvetoucizahrada.cz/navrhy-zahrad/. Pokud jde o Tvůj dotaz - v zimě odhazujeme sníh podél cesty, tedy jak do levandulového pole, tak do vřesů. Jak vidíš, problém s tím není :-) Ne všem rostlinám to bude vyhovovat, ale vřesy s tím problém nemají a levandule naštěstí také ne. Některé keře se navíc na jaře velmi radikálně seřezávají těsně nad zemí, podobně to bývá i u trvalek. Zkrátka jde jen o volbu správných rostlin do správných míst .-) Trávník navíc musí v těchto místech u obrubníků docela trpět, když je větší sucho, není to tak? Hezký den A.

      Vymazat
  3. Aničko, nemůžu se vynadívat. 3.foto od konce - zákoutí za "kopečkem", takové chci taky. ;-)Měj se fajn. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji :-) A k tomu 3. fotu od konce... skalka se Ti zachtěla, jo?... Uvidíme, co se s tím dá dělat :-) Krásný večer A.

      Vymazat
  4. Aničko, krása veliká ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  5. To je prostě krása pohledět..Výstavní zahrada..Jo a moc ti to slušííí...Ilča

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna