pondělí 11. července 2016

Letničkové závlahové mísy...

... vzpomínáte si na ně, když jsem je loni u nás na zahradě zakládala? Pokud ne, můžete se posunout v čase zpět zde a zde

Dnes tedy v příspěvku to, jak se letničkovým záhonům pod ovocnými stromy daří o rok později. Některé letničky se bohatě vysemenily z loňska - z obrázků je víc než patrno, že naprostou jistotou je v tomto ohledu modro či bělokvětá černucha damašská, oranžovokvětý měsíček lékařský, modrokvětý brutnák lékařský, ale také krásenka zpeřená (tu jsem loni nevysévala, přinesla jsem si letos bohaté množství semenáčků z mamčiny zahrádky). 






Letos jsem k nim na jaře přisela ještě letničkovou směs vysokých i nižších letniček a přisadila trvalky (třapatka nachová a svíčkovec), dvouletku slezovou růži a také oblíbenou letničku kopretinovec dřevnatý. Později na jaře jsem na okraj letničkových mís ještě vysela jen tak pokusně afrikány, z nichž se teď vyklubaly šikovné semenáčky a do konce sezóny podle mě ještě udělají kus práce :-)

A taky díky návštěvě babičky jsem si je před focením stihla pěkně vyplít, abych se za ně před vámi nemusela stydět... třeba přesličku bych mohla dodávat ve velkém :-)))

Jaký vztah máte k letničkám, případně dvouletkám vy? A máte pro ně vymezený prostor na zahradě?

Přeji krásný den

A.

2 komentáře:

  1. Anicka prekrasna zahrada a kvietky. A fotky..... prekrasne.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna