středa 11. března 2015

Jarní věneček z březového proutí...

... zatím v rozpracovaném stavu. Mobilizuji síly i materiál :-)


Letos se chystám vyrobit věneček plný svěží zelené a žluté. Dvou barev, se kterými si začátek jara spojuji nejčastěji. 

Loni jsem při adventním tvoření dostala skvělý tip od sousedky na to, jak vyrobit krásný pravidelný věneček z březového proutí. Já jej vždycky stáčela jen z čerstvého proutí do kolečka jako šroubovici. Při níže uvedeném způsobu ale můžeme použít i starší větvičky a věneček je pravidelnější. Stačí si připravit korpus věnce (slaměný, polystyrenový), březové větvičky a drátek. Větvičky postupně přikládáme k věnci a drátkem obtáčíme kolem nich a korpusu. Ten nám udává tvar a plní i funkci "plnící" (věnec pak působí bohatěji i s minimem větviček).

Krásný den 

Anička

7 komentářů:

  1. Aničko,
    tak to je super tip, díky ti za něj moc !
    Já také dělala věneček z větviček stejně jako ty a nikdy jsem neměla tak krásný pravidelný tvar.
    Zrovna tady mám otýpku, tak já to zkusím dle tvé rady a pak už nebudu muset tolik zdobit, sám o sobě je totiž věneček krásný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Dneska konečně umotáno, ale takhle pěkný ho stejně nemám !
      Ještě musím jarně dozdobit ;-)

      Vymazat
    2. Šikulka :-) Člověk je k sobě někdy zbytečně moc kritický :-))

      Vymazat
  2. Moc hezký, taky dělávám k velikonocům, letos jsem ovšem ve skluzu..Hezký den..Ila

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem skoro každý rok pletla věnečky z březového proutí, jde to dobře, větévky jsou poddajné. Jenom jsem nepoužila korpus. Je fakt, že s ním je věneček mohutnější. Na podzim jsem si vyrobila mnoho věnečků ze psího vína, ty jsem využila na Dušičky, na Vánoce a ještě mi zbyly a teď je využiji na Velikonoce. Psí víno je moc dobrý materiál. Těším se na dokončený věneček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, to psí víno Ti závidím. Mně se teprve rozrůstá, takže materiálu je málo. Ale až se rozroste... to bude věnců .-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna