středa 10. prosince 2014

Dozrála v pravý čas...

... domácí mýdla s měsíčkem lékařským :-) A taky mé nové razítko vyrobené na zakázku, které už mám doma nějakou chvilku...


O ceripetiích spojených s přípravou jeho výroby jsem vám už před měsícem povídala zde. Najdete tam i několik rad k první pomoci. Člověk nikdy neví...

Tak teď jen vyrobit zbývajících 18 štítků k mýdelkům (některá jdou na export) a jen se mydlit a mydlit :-)

Hezký den

Anička

11 komentářů:

  1. Ahoj Aničko, mýdla vypadají kouzelně - jsou léčivá- a tak jsou i kouzelná- jen se namydlit, jak jsi napsala.
    Přeji ti hezký advent Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivo, díky za komentář. Snad máš pravdu a budou opravdu kouzelná :-))

      Vymazat
  2. Ty jsou parádní, hned jdu kouknout, jak se vyrábějí. Razítko je krásný, vypadá stylově a ráda bych koukla na větší detail :-))), když bude čas někdy na vložení.
    Přeji hodně zdaru, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, díky :-) K razítku - viz další příspěvek .-)

      Vymazat
  3. Vypadají úžasně Aničko!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A docela pěkně i mydlí :-) Opětuji pozdravy :-) Anička

      Vymazat
  4. A jak jsi spokojená s výsledkem?
    Taky se chystám pustit do domácí výroby. Zítra přijde poštou vše potřebné, tak jsem zvědavá na Tvůj názor na hotové mýdlo.
    Díky J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, s výsledkem jsem nadšená. Mýdla pěkně mydlí, voní malinko (nepřidávala jsem napoprvé žádné přírodní esenciální oleje, na příště mám v plánu k měsíčku přidat pomerančový esenciální olej), ale to mi nevadí. Já moc výrazné, těžké vůně nemusím. Tak Ti moc přeji, ať se Ti to Tvé mýdlo také vydaří podle představ :-)

      Hezké mýdlaření Anička

      Vymazat
  5. Ty jsou na mýdlo si ještě netroufám pořád mi tam vadí palmový olej, ale třeba jednou ... ale máš je krásné a to razítko .... to je vážně super nápad. a hlavně krásný nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to jen o tom vyhledat si informace :))) palmový tuk se dá krásně nahradit třeba bambuckým máslem , dělají se mýdla jen z oliváče , někdo preferuje mýdlo ze sádla nebo z použitého fritovacího oleje .... ale děkuji , nee . Díky palmovému oleji je mýdlo krásně tuhé , mě osobně nevadí

      Vymazat
    2. Radko, nevím, proč Ti vadí palmový olej, tak se mi reaguje na Tvůj komentář hůře. Důvody mohou být různé - ekologický, možná alergie ... a kdo ví, co ještě. Souhlasím ale s anonymní komentátorkou přede mnou - palmový tuk není jedna jediná přísada, která se použít, pokud se začteš do literatury, která se výrobě mýdla věnuje, pochopíš sama, že možností je více a vybere si každý (i když za sebe při výrobě mýdla preferuji rostlinné tuky před těmi živočišnými, výroba mýdla z použitého fritovacího oleje už je i na mne příliš :-)) Díky za kompliment k razítku, připadám si teď s ním taková hrozně důležitá... Hotový malý alchimista :-)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna