pátek 7. června 2013

Kdo to ví, odpoví...

Dobré poledne,

rozhodla jsem se, že Vám tentokrát pro změnu představím naši domácí flóru, konkrétně jednu moc zajímavou kytičku. Řízek jsem dostala před pár lety od své mamky s tím, že až vyroste, tak ji nemám zapomenout pořádně ostříhat, aby pěkně kvetla.

Jednu velkou - letos ještě nekvetoucí - rostlinu mám v obývacím pokoji, druhou - kvetoucí - vidíte na obrázku.

Nevíte někdo, jaký poklad to doma mám? Už jsem ji jednou viděla v jednom hobby marketu, ale název jsem ale bohužel zapomněla, než jsem dorazila domů.



Dnes má naše Viktorka velký den. Odpoledne bude mít narozeninovou oslavu, 3. narozeniny sice měla už minulý pátek, ale oslavu jsme kvůli nachlazení Viki i 2 dalších dětí, které měly přijít, museli přesunout na dnešek. A dnes opět 2 děti (tentokrát jiné) odpadly, ale už to nechceme odkládat, takže snad to vyjde :-)

Příprava narozeninového dortu byla tentokrát na tatínkovi - udělal náš nejoblíbenější dezert - nepečený z BEBE sušenek s tvarohem, banány a kiwi, pěkně posypaný strouhanou čokoládou. Chybí jen zapíchnout svíčky :-)



A nejen to, udělal i 2 druhy salátů - "babičkovský" fazolový (tak, jak ho známe od našich babiček, s osmaženou slaninkou a cibulkou) a těstovinový s uzeninou, hráškem, kukuřicí a mrkvičkou... a troškou zakysané smetany a majolky. Není špatné mít tak šikovného manžela, že?

Mějte krásný den

Anička

3 komentáře:

  1. Pááni.... dortík i saláty ..... to ten můj ani neví jak se otvírá trouba:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ten dortík je na první pohled úžasný. Dala bych si kousek možná (určitě) i větší kousek:) Kytici máte krásnou... L.

    OdpovědětVymazat
  3. Ajko, však jsem na svého muže taky patřičně pyšná! U nás totiž rozhodně neplatí, že bych měla v kuchyni navrch :-) Pořádně vařit jsem začala až s vařením jídel pro Viki, do té doby u nás vládl v kuchyni výhradně muž :-)) A i nyní o víkendech vaří hlavně on. Netřeba zdůrazňovat, že mi ho závidí všechny sousedky z okolí :-))

    Lucko, kytička je samé luční kvítí, tak to mám v tomto ročním období nejraději :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu i chvilku na komentář, který mi zde po sobě zanecháváte. Dáváte mi tak najevo, že se vás mne psaní či fotky nějakým způsobem dotýká.

Chci přinášet především inspiraci, radost, povzbuzení, zamyšlení.... k tématům, které mě samotnou zajímají nebo na ně sama hledám odpovědi, i když jsou někdy z těch, na které se názory hodně různí.

Díky za slušnost, ohleduplnost k ostatním a odvahu podepsat se pod svůj vlastní názor.

Mějte krásný den

Anna